Orvosi egyetemre elfogadják az eszperanto nyelvvizsgát? (emellett angol középfokut tennék).
Biztos elfogadják, mondjuk értelmetlen, de igen :)
Latint ugyis tanulsz, nem eszperatón fogod a betegségeket sorolni :)
12:09:
Hát, ez van. De szerintem aki elvégzi az orvosit, annak nem olyan nagy kunszt az angol.
Jól mondják, DE ha a kérdező a felvételire gondol, akkor elfogadják (mivel központi felvételi van és az egyetemnek sajnos, semmi beleszólása nincs), az jár érte a középfokú nyelvvizsgáért járó pluszpont.
De az egyetemen már ki lehet vele törölni...
Szerintem nem fogadják el, én orvosira járok és igazából...ha az orvosi egyetemeken múlna akkor csak az angol lenne elfogadva. Angol nyelvtudás nélkül itt az ember meg van lőve, egyrészt, mert az új szakkifejezések jórésze angol, másrészt mert van olyan, hogy az előadásanyagban váltakoznak a magyar és az angol diák, mert az előadó lusta volt lefordítani őket. Harmadrészt ötödik végére mindenkinek szaknyelvi nyelvizsgát kell tenni angol nyelvből, a német nem jó.
És végül kicsit vicces ez az eszperantó nyelv.... ennyi erővel akár tünde nyelvvizsga is lehetne...ugyanannyit ér a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!