Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért tesz ilyet egy tanár?

Miért tesz ilyet egy tanár?

Figyelt kérdés

Tovább szeretnék tanulni egyetemre. Ezt el is mondtam minden tanáromnak és voltak olyanok akik fel is fogták agyilag. Van pl. Egy olyan olyan tanárom, aki azt mondta év elején, hogy ha kell már most lezár 5-ösre, de menjek és tanuljak tovább. Viszont van olyan tanárom akinél dicséretes vagyok, (igaz minden tantárgyból az, de ez most nem számottevő) viszont " házifeladat hiányra" beír egy egyest. Most kérdem én... Mi ösztönöz egy tanárt (matematika) arra, hogy háifeladat hiányra beírjon egy egyest, miközben hibátlan, 100%-os dolgozatokat írok ?! Ezen felűl ő is tudja hogy tovább szeretnék tanulni...

Szerintem egy 18 éves ember (12.-es végzős) el tudja dönteni hogy melyik "lecke" fontos a számára és melyik nem... Most az idő alatt, ami idő alatt a leckét írtam volna, tovább haladok az anyaggal, vagy a régieket tökéletesítem... Bármit teszek, hasznosabb mint a lecke írása... De szerintem ezt ő is tudja, mert jóval az osztály elött járok, ill. szabadidőmben is tanulok, amit szintén tud... Mégis beírja ez elégtelent... Semmi másra nem tudok gondolni, csak arra hogy őt ez boldogabbá tette.

Szerintetek miért tesz ilyet egy tanár?

Válaszokat előre is köszönöm! :)

2018. okt. 27. 01:33
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Sokak kifogásolták az eszmefuttatásom, miszerit "el tudom dönteni hogy mi jó nekem"

Nekik szeretném elmondani, hogyba házi feladatom az volt, hogy térgeometria alakzatokat kellett kivágni papírból, összeragasztani és bevinni. Az ügyesebb diákoo 3 óra alatt csinálták meg. Nah hát én nem vagyok ügyes... Ezt az időt hasznosabb dologra fordítottam, történelem leckéket ismételtem. Azt tudni kell, hogy ezeket az alakzatokat majd szünet után használjuk, de aki szünet előtt nem adta bebaz egyest kap.

Megértem azt az érvet hogy " mindenkit egyenlően kell bírálni", de nem értek vele egyet. Szerintem mindenkivel a képességei szerint kellene foglalkozni és nem mint egy tömeggel...

2018. okt. 27. 09:47
 12/22 anonim ***** válasza:
24%

"Nah hát én nem vagyok ügyes... "

... mert nem írsz leckét. Csak hiszed magadról azt, hogy jó vagy. De mivel nem gyakorolsz, a feladatodat nem csinálod, meg, így valójában le vagy maradva. Csak hitegeted magadat azzal, hogy jó vagy. Nem vagy jó.

2018. okt. 27. 10:00
 13/22 A kérdező kommentje:

Eddig minden dolgozatom 100%-os volt, (4 dolgozatot írtunk)

Jóval az osztály előtt járok, mint mondtam, szabadidőmben is foglalkozom tanulással. A tanulásba beleszámít hogy gyakorlok is. Nem értem miért ne mondhatnám magamról hogy jó vagyok... Vagy ilyet nem szabad mondani, hogy valamiben jó vagyok ?

2018. okt. 27. 10:10
 14/22 anonim ***** válasza:
45%
senkit nem érdekel a dolgozatod. VAnnak feladataid, amiket meg kell csinálnod. ÉS a képességeidhez mérten lettél kezelve, meg tudtad volna csinálni, csak nem akartad. Így jártál.
2018. okt. 27. 10:15
 15/22 anonim ***** válasza:
44%
Egy térgeometriai alakzat elkészítése nem csupán (mikromotorikus) "ügyességet", hanem térlátást, modellezési képességet is fejleszt. Miközben nem gyakoroltad ezeket a készségeket, végleg lemaradsz. Közben meg azzal hitegeted magad, hogy hasznosabban töltöd az időt "tanulással". Hát nem. Az alakzat elkészítése LETT VOLNA a tanulás.
2018. okt. 27. 10:20
 16/22 anonim ***** válasza:
41%
Egyébként az iskolában ugye tudod, hogy nem csak tanulni kell? A készségeidet is kell fejleszteni. A tanár helyesen tette, hogy egyest adott. Belőled lesz az, aki mindent tud, azonban mégse ért semmihez. Főleg, ha ilyen a hozzáállásod.
2018. okt. 27. 10:27
 17/22 anonim ***** válasza:
61%

Nem olvastam el a válaszokat, csak leírom a véleményemet. Ha egy adott oktatási rendszer keretei között akarsz tanulni, akkor ebbe beletartozik, hogy elfogadod a rendszer "szabályait". Gondolom le akarsz érettségizni, hiszen írtad, hogy egyetemre akarsz menni. Az egyetemen is lesz egy rendszer, aminek a keretei között oktatnak, ezt ugyanúgy el kell fogadni. Lesznek olyan kurzusaid amik kötelezőek lesznek, de akár a tanár is elmondhatná, hogy a szakodhoz semmi köze és valószínűleg soha nem is fogod használni az ott megszerzett tudást. Mégis teljesítened kell.

És ez nem csak Magyarországon van így és nem csak az oktatásra vonatkozik. Ha egy rendszerben részt akarsz venni, akkor el kell fogadni és be kell tartani a szabályait.

2018. okt. 27. 11:45
 18/22 A kérdező kommentje:

Megértettem, beláttam hogy a tanárnak mindíg igaza van és ezentúl még keményebben fogok dolgozni.

Köszönök MINDEN kommentet, a hosszabb, kifejtőseket és az érvelőseket külön is!

2018. okt. 27. 11:52
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Ez melyik suli?
2018. okt. 27. 14:00
 20/22 A kérdező kommentje:
Nem szeretném elmondani. Annyit mondok hogy pesti.
2018. okt. 27. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!