Mennyire fizetik meg azt a nyelvtanár aki különlegesebb, ritkább nyelve tanít? És mekkora rá a kereslet?
Szerintem nincs rá kereslet. :( Én tudok izlandiul, szerintem a felsoroltak közül ennek van a legtöbb értelme, de ennek is csak alig. Általános iskolákban, gimnáziumokban nem tanítják ezeket a nyelveket, magántanárként is csak elvétve, ha találnál olyanokat, akik fizetnének azért, hogy egy teljesen felesleges nyelvet megtanuljanak. Esetleg egyetemen, ha kutatói pályát választasz, akkor foglalkozhatsz ezekkel a nyelvekkel. Plusz esetleg az izlandit taníthatod pl. a Skandináv Házban, ott vannak olyanok, akik annyira rápörögnek, hogy kifizetik a kurzusokat. Én is gondolkodtam, hogy jelentkezem oda tanárnak, de nekem meg nem lenne hozzá türelmem. :D
Szóval, ha mindenképp ezekkel akarsz foglalkozni, akkor tudományos pályát válassz, és lehetőleg külföldön, ha van rá lehetőséged. De nagyon necces. Mindenesetre sok sikert kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!