Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek nem érdemes már...

Szerintetek nem érdemes már tanulni?

Figyelt kérdés

Nincs semmi végzettségem,csak egy érettségi. Szuleum soha nem támogattak semmiben, 18 éves vagy fiam üenjél dolgozni.

És akkor mennem kellett.

Szinte már minden voltam, árufeltöltötöl kezdve, ingatlanértékesitö.

Stb. De ezek mind alkalmi munkák voltak, és nem voltam bejelnetve.

Mostmár itthon ulok egy jo ideje augusztus ota, mert rájöttem hogy kell nekem egy szakma,amivel az életben tudnék boldogulni,és ne tengödjek az életben. 25 éves vagyok. Szüleim ellenzik,mert hogy akkor nem tudnék pénzt leadni, kb havi 100 ezret kell minden honapban leadni, és azt mondják már minek tanulok. Ne épitsek karriert,mert ugyse vagyok jo semmiben. Ezt mondják állandoan.

2018. okt. 24. 06:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Vidéken nincs munkalehetöség,ami mellett tanulni is lehet.
2018. okt. 24. 07:30
 12/17 anonim ***** válasza:
77%
Pesten a legolcsóbb albértlet 40-50ezer...amit nekik adsz abból röhögve fent tudnál tartani egy albit pesten. Ne legyél már ilyen életképtelen! 2perc alatt találtam a neten olcsó albérletet, neked hogy nem sikerült??????
2018. okt. 24. 07:34
 13/17 anonim válasza:
Ennyi ésszel nem.
2018. okt. 24. 08:18
 14/17 anonim válasza:
100%
Ne haragudj, de undorító, amit a szüleid művelnek. Ez nem neked szól, te nem tehetsz róla. Gondolom diploma és szakma nélkül nem nagyon kereshetsz többet a minimálbérnél. Szüleidnek haza kell adnod 100.000 Ft-ot, ami szinte a teljes fizetésed. Undorító, hogy mennyire lehúzzák a saját gyerekét a szülők. Csak azért nem akarják, hogy tanulj, mert idővel jóval többet keresnél, függetlenedni tudnál, és megszűnne a pénzcsap számukra. Ne legyen igazam, de ez állhat a háttérben. Menj el albérletbe, bérelj csak egy szobát és kezdj önálló életet, mert láthatólag a szüleid sajnos nem fognak ebben segíteni, ami persze nem normális. 25 éves vagy, most kell cselekedned, míg nem késő. Még pont abban a korban vagy, amikor ki tudsz törni, változtatni tudsz az életeden. Gondolj bele, ha ez így marad, sosem fogsz kitörni ebből a szarból.
2018. okt. 24. 08:31
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Pesten is van olcsó albérlet, többnyire a külvárosokban. Annyi áldozatot kell hoznod, hogy ingáznod kell a belvárosba. A szüleid nem akarják, hogy elköltözz, azért kell ennyit fizetned nekik, hogy ne legyen pénzed soha elkezdeni egy önálló életet. Erre utal az a mondatod is, hogy ne építs karriert, csak pénzeld őket (a nem vagy jó semmiben csak kifogás). 40 évesen hol szeretnél tartani az életben? Otthon lakni a (majdnem) nyugdíjas szülőkkel, akiket te pénzelsz vagy egy saját házban lakni (hamar összejöhet az önerő, a hitelt meg tudod fizetni, ha az albérletet is sikerül), miközben estin kitanultál 1-2 szakmát esetleg egyetemet végeztél levelezőn és sokkal többet keresel? A tiéd a döntés joga, de hosszútávon sokkal több pénzed marad, ha elköltözöl.
2018. okt. 24. 08:55
 16/17 anonim válasza:

"Vidéken nincs munkalehetöség,ami mellett tanulni is lehet."

Ne mondd, mert ez nem igaz. Az ország nyugati felében olyan munkaerőhiány van, mint a fene. Minden boltba keresnek munkaerőt, de rengeteg gyár is van itt, amik munkásokat keresnek.

2018. okt. 24. 10:34
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen tanulni érdemes, mert legalább egy jó alapot ad. Gondolom most nem keresel jól ezért a képzés díja is sarkalatos pont. Én a helyedben első körben letennék egy személy-és vagyonőri vizsgát (kb 120-150eft) és kapsz egy olyan szakmát, amivel napok alatt elhelyezkedhetsz. Budapesten nettó 700 és 1000ft között mozognak az órabérek, ez mondjuk egy 24/48-as beosztás mellett már nem annyira rossz pénz és időd is lesz munka mellett képezned magad. Saját tapasztalat, nem fikció én most csinálom a 2. szakmámat, aminek a költsége több, mint 400e ft. Ja és társas bérletben élek én is, tehát sajnos albérletre is költök, de, ha nem élsz nagy lábon, akkor kivitelezhető a dolog.
2018. okt. 24. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!