Mérnökinfós diploma után hova tovább?
A SZTE-n vagyok első éves mernokinfo szakon. Tudom egy kicsit korai a kérdés ,de én szeretek előre tervezni ,hogy hogyan legyen tovább.
Igazából arra lennék kíváncsi ,hogy IT-s területen elég a BSC vagy esetleg ajánlott az MSc diploma is? ,Ha igen akkor milyen?
Illetve az érdekelne még ,hogy Budapesten mennyire elfogadott az SZTE-s diploma? Erre azért vagyok kíváncsi ,mert a fizetés miatt ,ott lenne a legkedvezőbb elhelyezkednem a későbbiekben .
Közel sem korai a kérdés! Nagyon jó időben teszed fel!
Próbálj meg duális képzés szerű, vagy kooperatív képzés szerű helyeket keresni. Ezekkel lehet a legtöbbet megtanulni a szakmáról (és nem az egyetemen - az csap papír).
Ezen felül mindenképpen járj állásbörzékre, már most. Kérdezd meg miket kér jelenleg a szakma és mikre figyelj, milyen állásnak, milyen kihívásai és milyen követelményei vannak.
Maga a szakma a BSC-seket felveszi. És MSC-s diplomát lehet meló mellett is szerezni, ráadásul úgy, hogy a cég nagy részét fizeti a diplomának.
Szegeden nem vagyok ismerős, de BP-n 3 nagy multinaci hatalom van:
1: A ground és környéke
2: graphisoft park
3: infópark
A gond a multinacikkal, hogy nagyon sok motivációt várnak el és leachelnek, amíg meg nem unod a szakmát, vagy be nem állsz a birkák közé.
Ezért nagyon ajánlom, hogy kezdetben NE nácikhoz menj, hanem egy startuphoz, vagy legalábbis kis céghez (kevesebb, mint 34 fő = max 3 szakértői csoport vezetőkkel).
De ha még életedben nem dolgoztál, kezdhetsz multinaciknál is, csak ott fejlődni elég nehéz, mert megadra hagynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!