Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet tanitani diploma...

Hogyan lehet tanitani diploma nelkul?

Figyelt kérdés
A suliban van tobb gyakorlsti tanar is akiknek nincs diplomajuk megis tanitanak. Ezt onnan tudom hogy par eve kotelezove tettek legalabb az erettsegit, amire jarniuk kellett kulonben kirugjak oket. Tudtommal caak diplomaval lehetseges tanitani, de akkor hogy lehetnek ok a kozepiskolaban?

2018. okt. 15. 13:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szakoktatónak nem kell diploma. Ők csak szakmai gyakorlatot taníthatnak, elméletet nem.
2018. okt. 15. 13:24
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezt nem tustam hogy elmeletet nem tanithatnak. Pedig volt fel ev amikor csak jegyzeteltunk es abbol irtunk dolgozatokat, mikozben gyakorlati reszebol semmit sem csinaltunk. Ok kevesebb fizetest is kapnak hogy nem diplomasok?
2018. okt. 15. 13:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Hogy valami gyakorlat vagy elmélet, nem az dönti el, hogy mit csináltok órán, hanem hogy a tantárgy a szakmai kerettantervben elméletként vagy gyakorlatként szerepel-e. Pl. a "szakmai idegen nyelv" szakmától függően szokott elmélet és gyakorlat is lenni :))

A pedagógus bértáblában van egy alapbér, ami a végzettségtől függ (érettségi, főiskola, egyetem), ez szorzódik az eltelt évektől és elért szintektől függően.

2018. okt. 15. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!