Hogyan lehet "leszoktatni" egy kisgyereket a kézen való
számolásról?
Figyelt kérdés
Középiskolás tanuló vagyok, és egy elsős kislánynak segítek a matekban, ha a szülők kérik. Azonban most, hogy 0-100-ig tudnak számolni, és alapvető műveleteket végezni az anyuka jelezte felém, hogy a kislány a kezén számol továbbra is, és szoktassam le róla/találjak valami más megoldást, hogy ne tegye. Ez tényleg akkora probléma lenne 1.osztályban? Legalábbis az én ismerőseim is használják a kezük (pedig ők középiskolások esetleg egyetemisták), ha úgy van, ezért soha nem hittem volna, hogy ez baj lenne. Ha esetleg valakinek van hasonló tapasztalata, vagy trükkje amit a kézen való számolás ellen be lehet vetni, azt megköszönném. Illetve gondoltam arra, hogy egy papírra írja le mindig, de az szerintem lassabb lenne, mint kézen számolni, vagy legalábbis nekünk a papírra írást csak a nagyobb számok esetén ajánlották általános iskolában.
Nem kell leszoktatni!Sőt,tanítani se kell egy középiskolásnak.Nem bántásból írom, de ha magántanárra van szüksége, akkor azt szakember végezze!Az nem baj, ha segítesz neki, de ha anyuka nem hozzáértőként egy szintén nem hozzáértőtől kér különböző,általa kitalált dolgokat, azzal nagyon sokat árthat.Papírra ne írja le, mert arra vannak külön feladatok a fejszámolás egyik lényege pont a memorizálás. Elsőben egyébként tényleg nem tanulnak 100-ig, 10-re gondolhattál.
Üdv,egy tanító
2018. okt. 21. 19:47
12/16 anonim válasza:
40 eves vagyok 2 muszaki diplomaval, hasznalom az ujjaimat.
2018. okt. 21. 20:11
13/16 anonim válasza:
miért baj ez? Nálunk még a másodikosokat is biztatja a tanítónéni, hogy nyugodtan használják, ha szükséges.
2018. okt. 21. 20:50
14/16 dq válasza:
> „Azonban most, hogy 0-100-ig tudnak számolni, és alapvető műveleteket végezni az anyuka jelezte felém, hogy a kislány a kezén számol továbbra is,”
Összead ~40 méretű számokat kézen? Hány ujja van egyáltalán?
-- --
Amúgy keresel a neten játékokat ahol gyorsan kell fejben számolni. Mondjuk
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!