Középiskolát kezdek szept-ben. Ha most igényeltem as diákigazolványt, mikor küldik meg hogy szeptben már bérletet tudjak venni?
Az ált. sulis diákod érvényes okt. 31-ig. Azalatt még a suliban ki fogják majd osztani az újat.
2. Egyetemen a TO-n tudsz igényelni, de 2 hónap mire kiküldik. Ha szeptemberben megigényled, akkor novemberben megkapod, a te gimised is érvényes okt. 31.-ig. A pár napot amíg nincs, addig kérhetsz ideiglenest (csak az is plusz fénykép, meg egy ezres).
Az iskolának küldik, és ott kapod meg. Legalábbis nekünk ez volt tavaly, az osztály nagy része megkapta az első napon az ofőtől, a többi még nem készült el, ők egy-két hónappal később kapták.
Egyébként megcsinálhatod azt, hogy veszel egy bérletet, használod a régivel, csak nem írod rá a számot, aztán mikor megjön az új, kicseréled, és beírod az új számát.
én a beiratkozásnál (egyetemi) kértem diákigazolvány igénylő papírt, mert a borítékba nem raktak:S
és kiküldték a diákot, mire az előző lejárt volna, szóval még okt 31. előtt megkaptam az újat.
Én írtam az első kérdést. Sajnos a mostani diákom elveszett, újat meg már nem igényeltem erre a rövid időre, úgyhogy nekem nincs érvényes igazolványom Október 31-ig :-(
Akkor ideiglenest fogok kérni, az is megéri :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!