Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Autodidakta módon meg lehet...

Autodidakta módon meg lehet tanulni nyelveket?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni angolul és németül. Ez lehetséges autodidakta módon akár könyvekből? Ha igen tudnátok könyveket ajánlani?

2018. okt. 4. 09:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Az írott szöveget így jól megérted, de a beszéded nem lesz autentikus. Ehhez hallani kell a helyes kiejtést. Ha pl. magnóról hallod és "jó a füled", akkor eredményes lehetsz.
2018. okt. 4. 09:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Nagyon kíváncsi lennék, hogy a mai gyerekek közül ki tudja, mi az az „magnó”! 😎 YouTube, online rádió, podcast, stream, bármit, csak nem „magnót” hallgatnak, se CD-ROM-ot.
2018. okt. 5. 20:36
 3/7 A kérdező kommentje:
Én tudom. Nekem volt is, de nem is értem hogy ez hogy jön ide.
2018. okt. 6. 03:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Meg lehet tanulni, de ahhoz abban a nyelvi közegben kell lenni. Én így tanultam meg angolul. Egy rövid ideig jártam egy tanárhoz, a nyelvtant úgy ahogy elsajátítottam, utána bekerültem csak angolul beszélő emberek közé. Folyékonyan beszélek, de nem biztos, hogy le tudnék vizsgázni, mert teljesen a hétköznapi nyelvet beszélem, használom a nyelvtant, de nem tudatosan, egy tesztben nem biztos, hogy jól tölteném ki. De nekem ez elég, én megértem az embereket és ők is engem, több nem kell.
2018. okt. 6. 13:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Igazából nem tudunk könyveket ajánlani, mert egyedül tanuláshoz olyan kell, amit magyarok írtak, mivelhogy ugyebár némi magyarázat csak kéne anyanyelveden. Amit magyarok írtak, az meg nem tiszta forrás, mindig van benne egy kis magyarosság.

Ennek figyelembevételével viszont eme kis testi hibával bármelyik megfelel a célnak, a régebbiekben van régiesebb nyelvhasználat, az újabbakban nincs.

Én sokkal nagyobb veszélynek látom, hogy az átlag bolygólakó külső kényszer nélkül nem tanul rendszeresen, másfél év múlva, ha szembenéz magával, akkor fel tud mutatni öt heti tanulást... MINDIG van valami, amire az ember azt mondja, inkább holnap. Buliztam tegnap, üvöltött a gyerek egész éjjel, túlóráztam, matek szigorlat lesz három nap múlva, ez a rohadt influenza lenyomott egy hétre, és így tovább, végtelen sorban.

2018. okt. 6. 14:25
 6/7 A kérdező kommentje:
Volt egy álmom úgy 8-9 éve. Már itt van a küszöbön, hogy valósággá váljon. 1-2 év és teljes valósággá válik. Nem arról vagyok híres, hogy amit elkezdek nem fejezem be.
2018. okt. 6. 15:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Gaál Ottó-féle kreatív nyelvtanulás kombinálva Ankival otthoni tanulásra tökéletes.

Ilyesmi szókártyákból való tanulásra gondolok: [link]

2018. okt. 6. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!