Pszichológushoz hasonló szakmák?
FELVEZETŐ: Igazából fogalmam sincs, mi szeretnék lenni, de 11. osztályos vagyok jelenleg, és semmi jövőképem. Fogalmam sincs, mi szeretnék lenni, csak annyit tudok, hogy érettségi után egy-két okj-t szeretnék maximum letenni. Ez csupán azért van, mert már szinte fóbiám van az iskolától, gyűlölök tanulni, (mert magolni nem tudok...:/) stb... Tudom, ez eléggé úgy hangzik, mint egy lusta semmittevő diák önsajnálata, és bevallom valamilyen szinten az is. Megkérnélek téged, olvasót, hogy érts meg, nem szeretném végigtanulni az életemet.
LÉNYEG: Imádok emberekkel beszélgetni, főleg az érdekesebbik felével, akikre úgy tekintenek, mint egy tikkes emberre (magam is kicsit ilyen vagyok). Szeretek embereken segíteni, szeretek az "élet" nagy dolgairól értelmesen vitatkozni, nyitott vagyok más véleményekre és nagyon kíváncsi. Pszichológust ajánl mindenki nekem, de tudom, ahhoz annyit kellene megint tanulni, iskolába járni, mire megunnám, vagy öngyilkos lennék. :D
Elküldtek az iskolapszichológushoz tavaly (mondtam, hogy fura vagyok :D), és ő a mentálhigiénikus szakmát ajánlotta, mert ehhez elmondás aszerint egy okj elég, érettségit követően. Ez mind szép és jó, viszont nem tudom elképzelni, mit kell itt pontosan csinálni. Jó lenne találni egy szakmabeli embert.
Egyéb dolgaim, amiket szívesen fejlesztek magamon: rajzolás, öltözködés(ben a kreatívkodás), íráselemzés, emberelemzés/ismerkedés :)
Köszönöm szépen előre is neked, aki végigolvasta az eddig egész jelentéktelen életem kisebb pozitívumait, és ha tudsz szolgálni valami jó tanáccsal, bármivel is, szívesen fogadom! :)
Szia,
Azóta hogy alakult az életed? Mivel foglalkozol? Szereted csinálni?
(Éppen keresgéltem valami teljesen mást, amikor a kérdésedre bukkantam. Én életcél konzultációkat szolgáltatok, segítek az embereknek a megfelelő karrier irányt megtalálni.)
Hát...
Azóta IT-t tanulok, és minél messzebb igyekszem kerülni az emberektől. (:'D)
Az a célom, hogy egy kertesházam legyen, kerttel, függetlenedjek az államtól, amennyire tudok, GMO mentsen, tartósítoszermentesen, cukormentesen éljek. Csak a barátaim számítanak igazán, és párom. Erős önismeretre tettem szert, nem empatikus vagyok, inkább kíváncsi az emberekre. Nagy a különbség, hatalmas. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!