Hogyan készüljek fel emeltszintű biológia érettségire?
Október végén fogok újraérettségizni, már átvettem mindhárom tankönyvet, és folyamatosan oldogatom meg az előzőésvi érettségi feladatsorokat.(10 db körül csinálhattam meg eddig) Kb mindegyik 75% körülire sikeredett, viszont nekem 85% kellene minimum, hogy felvegyenek majd állatorvosira.
Van esetleg olyan közöttetek, akinek 85-90%-ra vagy a fölé sikeredett és megosztana néhány hasznos tippet?
Iden irtam 86%-ot, de igazabol hasonlo modszerekkel, mint te irtad. A legfobb fegyverem az elozoevi tesztiras volt nekem is. Viszont, az, hogy most elesben 86 lett, az korant sem volt egy allando szintem. Mar gyakorlott koromban is egy 80-as utan siman irtam egy 70-est, majd 60-ast, es igy felvaltva irogattam hol jot, hol rosszat (kezdokent meg aztan 50-eseim is voltak). Attol fugg, hogy epp melled all-e a szerencse, ha igen, akkor a neked kedvezo feladattipusokat kapod, es akkor siman lehet 85 a 75-bol.
A maradek par hetben meg nem keso tanulni. A tankonyv tul hosszadalmas, nem biztos, hogy ki tudod emelni belole a lenyeget, en inkabb a neten irt kidolgozott teteleket szerettem (csak vigyazz, hogy viszonylag megbizhato forrasbol legyen). Vagy ha van idod es kedved, dolgozd ki sajat magadnak a tetelt, a tanarok szerint az hasznos, mert azzal is tanulsz (noha en nekem a tetelkidolgozas egyenlo volt a letoltessel).
Ha esetleg mododban all, kereshetnel egy felkeszitotanart is. Vagy esetleg a volt tanarod nem segitene?
Az is hasznos lehet, ha megprobalsz ugy tanulni, hogy a friss tananyagot kikerdezed magadtol, felmondod magadnak. Ezzel egyreszt fel is idezed, masreszt feny derul a hianyossagokra es tudod korrigalni.
Fontos, hogy jol es pontosan megtanuld a szakszavakat, es a jelentesuket megfogalmazni is jol tudd.
Ha van olyan tananyag resz, amirol tudod, hogy kevesbe megy, arra meg probalj ramenni a maradek idodben. Nekem pl nem ment a novenytan, ezert majusban azt nagyon tanultam.
Szia:) én is idén érettségiztem 92%lett.
Én nagyon tudom ajánlani a Nagy Etele érettségi összefoglalót és a munkafüzet is:) viszont önmagában az kevés, a mozaikos könyvekkel együtt használva viszont király! Nekem rengeteget segített H kinyomtatták a régebbi érettségiket és megcsinaltam őket, sokszor a feladatok megoldása által értettem meg az a főtt anyagreszt:) Sok sikert kívánok neked;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!