Hogyan kezdjem el a felkészülést az emeltszintű biologia és kémia érettségire?
elvileg ha lelkiismeretesen foglalkozol vele szerintem elég :)
követelményrendszer és mintafeladatsorok szerint tanulj ugyanis azt kérik vissza a vizsgán is
Hát szerintem pedig mivel ez egy emelt érettségi, így célszerűbb az emelt érettségi korábbi feladatsorait végigcsinálgatni.
Most ugyebár változik az érettségi jónéhány tárgyból, köztük bioszból is. Vannak valahol az interneten minták azokat nézegesd meg + mire érettségizel 2 feladatsor már fent lesz az interneten mint korábbi évek feladatai, azokat nézd meg különös tekintettel.
A helyesírásról meg annyit h az esszében eddig 10 pontot lehetett kapni ha a megoldókulcsban megadott 10 kulcsmomentumra külön helyesírást nem pontoznak csak a szakkifejezések legyenek rendben :)
első voltam
5-ös: Nem akarok vitatkozni, de egy szép külalak és jó megfogalmazás és helyesírás sokat számít biológia érettségin is. Élő példát tudok többet is mondani azok közül, akik velem érettségiztek, helyesíráson is veszthetsz pontot. Szerintem ne ezen múljon :)
Ez nem fog tetszeni de néhány részből nem árt a pluszinformáció, egyetemi tananyagból, azt külön tanár tudja leadni neked. A mi érettséginkben is volt egyetemi genetikás feladat, közöm nem volt hozzá, csak már itt egyetemen.
Hát akkor ott valamit nagyon rosszul javítottak, mivel ha nem a szakkifejezésekben van hiba vagy nem a megfogalmazás kétértelmű(pl. nincs alanya vagy állítmánya a mondatnak így nem lehet tudni hogy mire vonatkozik egy infó), akkor nem vonhatnak le pontot helyesírási hibákért pl egy "azomban"-ért biztos nem.
Bocsi az offért de melyik évi érettségit írtad utolsó(csak kíváncsiságból)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!