Egyetemen ha valaki eljut a vizsgaig, akkor őt ott már atrugdossak?
Sokszor hallom ezt az általánosítást,hogy elég csak a vizsgaig eljutni ,onnan már szinte mindenki át fog menni ,mert "atrugdossak".
Valóban így lenne?
3-as,nálunk mindegyik tárgyból kell 50%ot teljesíteni a zh-kbol ,hogy elmehessunk vizsgázni... Gyakorlatilag minden tárgyból kell hétről hétre készülni ,mert majdnem mindenbol minden héten zh...
Ezért is tartanam jogosnak ,ha valóban úgy lenne ,ahogy írtam ,de akkor sajnos nem úgy van :/.
Nálunk több variáció is előfordul...
Tanár 1: már kettes szintű zh-ra is ad megajánlottat. Ugyan megajánlott jegyet hivatalosan csak 4-től adhat, de a menete a következő: fel kell venni a vizsgát. Ha nem mész be, azt jelenti, elfogadtad a megajánlott jegyet, és beírja vizsgajegynek. Két féléven vagyok túl, eddig 3 ilyennel találkoztam. Ebben a félévben várhatóan lesz kettő...
Tanár 2: zh-n könnyebb számítások, pót zh-n látványosan hátrafordul, puskázás mehet ezerrel, csak a hülye nem jut el a vizsgáig. Ott viszont nagyon kemény, és szórja a bandát. Eddig egy ilyen volt.
Tanár 3: már a vizsgáig eljutni is művészet. Ott meg még fokozza! Eddig megúsztuk, ebben a félévben már van szerencsénk egyhez...
Tanár 4: követi a tematikában írtakat. Könnyebb ZH, nehezebb vizsga. De ad némi kedvezményt... Pl. A ZH pontszámának 25%-a, vagy 40% feletti rész fele hozzáadódik a vizsgához.
Én eddig ezekkel találkoztam.
Ahogy az egyik válaszoló írta, ez max államvizsgára igaz(pár noname szakon..)
Sima vizsgán tuti nem.
A zh ott szimplán az aláírás feltétele.
Nálunk is egy csomó mindenkinek sikerült a zh (corvinus), vizsgákon meg beindult a daráló és az első alkalommal az egyik tantárgyból durván 70-80%-os bukási arány volt.
A végére is megmaradt ez a 30-40%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!