Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik egyetemi szak felel...

Melyik egyetemi szak felel meg annak, hogy valakiből üzletvezető válhasson?

Figyelt kérdés

Érettségi elött álló diák vagyok, és sajnos azok közé az emberek közé tartozom, akik nem tudták eldönteni kis iskolás korukban, hogy melyik ágazatban szeretnének elhelyezkedni. Sok évet dolgoztam Tescoban, Spárban diákként, és tulajdonképpen ez váltotta ki nálam azt az állapotot, hogy ebben a szakmában helyezkedjek el. Az OKJ-s tanfolyamot jövőre tervezem elkezdeni, mint boltvezető. A kérdésem még annyi lenne, hogy csak levelezőn tudnám elkezdeni az egyetemet és az mennyibe kerülne, vagy esetleg lenne esélyem hallgatóként felvételizni valahova?

A hasznos, és értelmes válaszokat előre is köszönöm a kedves segítőknek/ólvasóknak! :)

2018. szept. 23. 21:26
 1/3 anonim ***** válasza:
A legjobban a pénzügy-számvitel passzol ehhez, de ugyanolyan jó a kereskedelem-marketing, és a gazdálkodás szakok is. Elég belőlük a BSc is a boltvezetőséghez.
2018. szept. 23. 21:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha felvesznek államira, akkor nem kell félévente pl. 270 ezreket kifizetned, de ha kevés pontod van, akkor sajnos csak a fizetős szakok maradnak és ne számíts arra, hogy az üzletvezetést az egyetemen megtanulod, de jelentkezhetsz multikhoz gyakornoki programra és akkor már állásod is lehet. Az OKJ előtte jó ötlet, mert ad egy alapot!
2018. szept. 23. 21:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem a kereskedelem és marketing 2 éves FOKSZ végzettségemre is azt mondták boltban, hogy lehetek vele üzletvezető. Nem szokott fősulis végzettségük lenni az üzletvezetőknek és munkaerőhiány is van, Bp.

L

2018. szept. 23. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!