Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti szoktatok adni jegyzetet,...

Ti szoktatok adni jegyzetet, azoknak a szaktársaitoknak, akik nem járnak be az órákra?

Figyelt kérdés

Én mindig tök szívesen adtam kölcsön mindenkinek mindent pl. jegyzetet, házit, könyvet stb., bármit, amire éppen szüksége volt. Szeretek segíteni másokon. Valamint attól, hogy kölcsönadom a jegyzetemet, attól nekem semmivel sem lesz rosszabb, tehát nem veszítek vele semmit. Ugyanakkor megmondom őszintén, hogy mostanában elkezdett idegesíteni a kunyerálás és a kérdezgetés.... Egyrészt azért, mert én ezt valahol már túlzásnak tartom. Egyszer-kétszer rendben van, ha valaki kihagyja az órát és megkér valakit, hogy küldje el neki az anyagot stb., de rendszeresen szerintem már sok. Másrészt pedig nekem semmivel sem könnyebb reggel felkelnem, bemennem az órára és jegyzetelni, mint nekik. Én is jobban örülnék, ha sokáig aludhatnék, főleg, hogy az az egy órám van aznap, de attól még ott van az az előadás és be kell járnom, nem tudok vele mit csinálni.

Legszívesebben nem adnék nekik semmit, de nem akarok gonosz vagy bunkó lenni.

2018. szept. 22. 10:05
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem hagyjuk.

Te utálod az olyan embereket, mint én vagyok, én meg az olyan embereket utálom, akik semmit nem képesek csupán jóindulatból tenni, mindenben az érdeket lesik.

Egyébként meg azt is megértem, hogy az ilyen extrém lógósóknak, akik tényleg soha, semmire nem járnak be, nincs kedvetek jegyzetet adni, de akkor meg kell neki mondani kerek-perec, hogy "nem adok, mert soha nem jársz be órákra, én meg nem vagyok a csicskád, hogy helyetted jegyzeteljek".

De ezt nem mondja meg neki a kérdező se, mert "nem akar bunkó lenni".

2018. szept. 23. 11:17
 22/23 anonim ***** válasza:
50%
Nem azért nem adok neki, mert nincs benne érdekem. Hanem azért, mert nem dolgozom mások helyett. A munkahelyen is ugyanez van ám, de aki hagyja magát csicskáztatni, az 2x annyit fog dolgozni, míg a másik fele annyit, ugyanazért a pénzzért
2018. szept. 23. 12:17
 23/23 anonim ***** válasza:

Nekem nincs ebből semmiféle veszteségem, szóval szoktam adni. Vagyis adtam egy ideig. Aztán bekerültem egy olyan közösségbe, ahol pár takony versenyt csinált a tanulásból és vetélytársként kezelt (eltakarta a feladatmegoldásokat előlem gyakon meg nem segített nekem, stb), akkor leszoktam róla részben.

Szívesen adok jegyzetet, ha szépen kérik és nem csinálnak belőle rendszert, meg nem kezelik tényként, hogy valakit csicskáztathatnak (vagy ha ez van, akkor legalább hívjon meg egy sörre vagy adjon valamit érte).

És szívesen adok, ha nem g_ciskednek velem és ők is segítenek utána. Itt, ahova most járok, ez nem szokás, máshol az volt. Tehát mikor a társaim csesznek válaszolni arra, hogy melyik teremben vannak meg elmagyarázni valamit, amit nem értek épp, akkor úgy vagyok vele, hogy OK, akkor oldjátok meg. A másik egyetemen, ahova jártam, ilyen nem volt, ott szívesen csináltam jegyzetet az egész évfolyamnak.

2018. szept. 23. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!