Mit kell tudnom az egyetemről?
Olyan dolgokra vagyok kiváncsi, amiket mindenképpen tudnom kell mielőtt egyetemre mennék,hogy működik a felvételi, tapasztalatok is jöhetnek.
És még egy olyan kérdésem is lenne, hogyha valaki szakgimnáziumba járt és tök mást szeretne majd tanulni egyetemen, az úgy lehetséges-e?
A felvi.hu-n mindenről tudsz tájékozódni.
Igen, lehetséges, ha megfelelsz a felvételi követelményeknek.
Persze, én is szakgimibe jártam, és tök mást tanultam.
De amúgy sokkal egyszerűbb lenne, ha egy kicsit konkretizálnád a kérdéseid. A felvételi gondolom tudod, hogy februárban van, minimum 3 helyet meg kell jelölnöd, maximum pedig 6-ot lehet. Az egyetemeken vannak olyan szakok (viszonylag kevés), ahova nem kell emelt érettségi, vannak olyanok, ahova legalább 1 kötelező, és olyanok is, ahova 2 emelt kell (ilyen pl. az orvosi). Néhol csinálni kell alkalmassági vizsgát (pl. tanító, tanár, de a művészeti szakok is ilyenek általában). A Felvin megtudod nézni, hogy az adott szakon, ami téged érdekel, milyen tantárgyak közül választhatsz, és kell-e valamilyen alkalmasságit csinálnod majd.
De ha van kérdésed, nyugodtan írhatsz privátba is, hátha tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!