Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felnüttképzések érettségi...

Felnüttképzések érettségi nélkül? (részletek lent)

Figyelt kérdés

46 éves nő vagyok, egész életemben gyárban dolgoztam, fizikai munkát végeztem. Sajnos egészségügyi okokból nem tudok többé ilyesfajta munkát végezni (Az egyik kezemmel nem tudok nehezet emelni, markolni, nehezen hajlik a kézfejem)

Tudnátok esetleg olyan munkát, vagy gyors képzést javasolni ami nem érettségire épül, és a jövőben el tudok vele helyezkedni ezzel a egészségügyi problémával?

Válaszokat előre is köszönöm.

2018. szept. 8. 10:09
 1/7 anonim ***** válasza:
7%

Az érettségit nem tudod kikerülni, vagy kiseggeled, vagy nem lesz melód.

Ezt muszáj meglépned, még akkor is ha a hátad közepére nem hiányzik.Minden hová elengedhetetlen, pedig csak egy papir, és mégis...

2018. szept. 8. 10:27
 2/7 anonim ***** válasza:
14%
Nincs olyan képzés ami enélkül elvégezhető lenne, talán egyedül a jogsi..
2018. szept. 8. 10:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Butaságot írnak az előzők. Az Országos Képzési Jegyzék szerinti tanfolyamokat kell keresni. Az OKJ szám első számjegye mutatja meg, hogy mely előfeltétel szükséges. Neked a 3-mal kezdődőeket kell keresned, azok közül is a 31-eket. Ezekhez a nyolc általános megléte a feltétel.

Arra viszont ne számíts, hogy igényesebb tanfolyamokat gyorsan elvégzel. A képzés ideje a piacképes szakmáknál legalább 1 év. Persze vannak néhány hónapos képzések is, csak azzal kevésbé lehet elhelyezkedni, mert a kereslet kb. kihalásos alapon működik...

2018. szept. 8. 10:53
 4/7 anonim válasza:
25%

szia én műkörmösnek fogok tanulni ahhoz 8 általános a követelmény, nem tudom azt tudnád e végezni a kezeddel vagy hogy érdekel e...

de ha elmennél pl pénztárosnak ott csak a kasszát kell nyitogatni és szerintem találsz érettségi nélkül is

2018. szept. 9. 17:39
 5/7 anonim válasza:
100%
vagy menj el portásnak pl
2018. szept. 9. 17:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen nekem is ez a kettő jutott eszembe, kasszás vagy portás. De sajnos a környéken nincs ilyen betöltetlen állás :/ ehhez kell egyébként valamilyen végzettség?
2018. szept. 10. 18:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Portás vagy kasszás is attól függ milyen helyen. Igényesebb helyekre nyelvtudást követelnek.
2018. szept. 10. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!