Van valaki, aki nem tanult semmit érettségire és átment? Ha van, írja meg, légyszíves!
Érettségin mindenki átmegy, tényleg nagyon hülyének kell lenni ahhoz hogy valaki ne tudjon átmenni...
A tanár mindig úgy teszi fel a kérdéseket, hogy abba már a válasz is benne van, Vagy is ha van egy kis eszed kiveszed belőle.
Nyelv pl azért nem vészes mert ha látja a tanár h nagyon nem megy akkor direkt olyan kérdéseket tesz fel hogy egyszerű legyen rá válaszolni.
Történelemből ott a forrás (amin szinte minden rajta van)+ atlasz.
Talán a nyelvtan és irodalom kicsit "nehezebb" ha nem tanultál rá semmit mert ott konkrét feladatok vannak és ahhoz hogy meg tudd ezeket oldani kell egy kis tudás! Mondjuk a verselemzés az lehet hogy magától is megy , mert van szöveggyűjtemény. Bár azért az a legjobb ha mindenről van fogalmad.
Szerintem nem az a lényeg, hogy valaki átmenjen az érettségin, hanem minél jobb eredményt érjen el!
Nálunk azt mondták a gyengébb tanulóknak, hogy ne jöjjenek el úgy érettségizni, hogy 1 tételbe se néztek bele... Sokan eljöttek úgy, hogy 20 tételből 19-et tudtak oda-vissza, aztán kihúzták azt az egyet... (sajnos) szerencse és sokszor a tanár jóindulata múlik rajta.
Nem lehetetlen kihúzni az összes tárgyból a legkönnyebb tételeket, de szerintem tanulj! :D Ha nem is részletesen mindent, csak emelj ki 1-2 kulcsszót a tételből és majd ott rizsázol... Sok sikert!
"Szerintem nem az a lényeg, hogy valaki átmenjen az érettségin, hanem minél jobb eredményt érjen el!"
Sajnos de, én is elismerem, hogy így nem jó a rendszer holott ez szinte rám lett kitalálva, soha nem tanultam semmit csak ami érdekelt és aztis csak itthon önszorgalomból középiskolainál magasabb szinten. Így nekem bőven elég 2 jól sikerült érettségi és duplázással több pontom van mintha a figyelmememt szétosztottam volna 5 tárgyra.
Köszönöm Mindenkinek, aki válaszolt!
Én is átmentem!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!