Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék utazasi irodaban...

Hogyan tudnék utazasi irodaban dolgozni turizmus diploma nelkul?

Figyelt kérdés
Imadok utazni, rengeteg helyen jartam mar es ez az egyetlen ami tenyleg boldogga tesz, nezegetni, szervezni, foglalni stb. Kb minden szabadidomben ezzel foglalkozok, es most jottem csak ra sajnos, hogy en ezzel szeretnek foglalkozni. 26 eves vagyok, nem szeretnek mar meg egy egyetemet vegigjarni (1 diplomam van de nincs koze a turizmushoz sajnos...). Van estleg valami tanfolyam/okj ilyesmi, ami ezt kivaltja? Vagy esetleg olyan utazasi iroda, ahol vegzettseg nelkul felvennenek gyakornoknak, es elsajatitanam az ehhez szukseges dolgokat?

2018. szept. 2. 17:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%

Van egyetemen turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés. Elég alacsony ponthatárral be lehet kerülni, 2 éves a képzés de ebből az utolsó szemeszter már csak a szakmai gyakorlat.

Indulnak kapcsolódó OKJ-k és tanfolyamok is, viszont ezek fizetősek azért javaslom csak az egyetemi szakképzést.

Sok helyre vesznek fel gyakornokot, de olyanokat akik éppen az egyetemet végzik vagy ilyen szakközepet végeztek, úgy nem vesznek fel hogy majd nulláról betanítanak.

2018. szept. 2. 18:13
 2/14 anonim ***** válasza:
93%
Ha jól értem már van egy diplomád. Szerintem nem kell első körben képezni magadat, keress állást. Első körben kopogtass be utazási irodákhoz, tudnak-e valamit ajánlani. Nézegess álláshirdetéseket, vagy egyszerűen csak jelentkezz proaktívan. Én egyszerűen csak odamennék és személyesen érdelkődnék.
2018. szept. 2. 18:51
 3/14 anonim ***** válasza:
49%
Remek ötlet, szerintem is menj oda utazási irodákhoz akiknél lehet nincs is üresedés és kerdezd meg hogy felvesznek-e úgy hogy nincs se kapcsolódó végzettséged se szakmai tapasztalatod. Álláshirdetésbe is poénból írják hogy milyen végzettséget és/vagy tapasztalatot várnak el, csak menj és keress állást aztán majd képzed magad utána.
2018. szept. 2. 19:40
 4/14 anonim ***** válasza:
34%
Valóban fontos ahhoz egy két éves képzés, hogy megtanítsák telefonálni, emailt írni...
2018. szept. 2. 19:59
 5/14 anonim ***** válasza:
67%
Ui: oké csak trollkodom. Kérdező milyen diplomád van? Egyáltlán semmi köze a témához? Segíts már ennyit...
2018. szept. 2. 20:07
 6/14 A kérdező kommentje:
Pszichológia diplomám van. Semmi köze sajnos... Nem akarom lenézni a turizmus szakot, de valoszinuleg egyszerubb dolgom lett volna ott. Viszont biztos van amiert hasznos elvegezni ehhez a munkahoz. En viszont ezt nem szeretnem, ebben kerek segitseget, hatha valakinek van otlete hogyan lehetne maskepp bejutni.
2018. szept. 2. 20:13
 7/14 anonim ***** válasza:
66%

2 éves tanfolyamot kell csak elvégetni hozzá. Vagy egyetemen a szakképzést vagy kismillió helyen indul turisztikai szervező OKJ, folyamatban lévő tanulmányok esetén már fel szoktak venni gyakornoknak aztán lehet még főállásban is maradhatsz miután megvan a papír.

Így inkább éri meg az irodáknak, mert diákként kevesebbet kell fizetniük utánad és lassan elkezdhetnek betanítani. Az elején úgyis adminisztrációs melót adnak és ha nem lépsz le 2-3 hét után akkor kezdenek szakmai feladatot is adni, nyilván az elején nagyon alap dolgokat. Most főállásút nem lehet ilyen csigatempóban betanítani, de nem lenne arra idejük hogy Ádám és Évától mindent megmutassanak és felkészítsenek olyan munkára amit ők is naponta végeznek.

2018. szept. 2. 20:41
 8/14 A kérdező kommentje:

Ertem koszonom szepen! Az okj-s turisztikai szervezo tanfolyam is 2 eves? Rovidebb gondolom nincsen akkor.

Es egyebkent foallasban mennyit lehet keresni kb egy utazasi irodaban?

2018. szept. 2. 20:58
 9/14 anonim ***** válasza:
49%

Én csak 2 évesről tudok, de googleba beírod lehet találsz hasonló OKJ-t ami rövidebb.

Fizut nehéz belőni, mert nagyban függ helytől és cégtől is. Tanfolyamot végezve pályakezdőként br. 180-200 ezret tartom reálisnak, esetleg Bp-n kicsit magasabb.

2018. szept. 2. 21:53
 10/14 anonim válasza:

Hozzá fűzök egy dolgot.

Nyelvvizsga mindenképp kell legalább kettö

2018. szept. 3. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!