Középiskolások! Milyen egészséges ételeket visztek napközben az iskolába? Nem “gáz” nektek a főtt étel?
Azért írom ebbe a témába, mert kötődik a sulihoz és több diákot elér itt, ami most nagyon fontos nekem.
A lányomról megállapították nyáron, hogy laktóz érzékeny. Így kilőttük a szendvicset, a sajt és a vaj miatt. A joghurt is repülhet, amit gyakran vitt suliba, a dobozos kávéval meg kakaóval együtt.
Gondoltam majd minden este könnyű ételeket főzök, amit másnap el tud vinni ételesben a suliba. Csak belegondoltam, hogy nem ciki ez a középsulisoknak?
Ezenkívül: ti milyen egészséges, laktató ételeket visztek magatokkal, vagy ajánlanátok? Ami nem szendvics és a felsorolt termékek.
Köszi
Köszi!
Elfelejtettem említeni, hogy a városban van 2 középsuli, csak az egyiknek van ebédlője, oda kéne átjárniuk a lányoméknak. De ez nem lehetőség, mivel a város másik végén van az az iskola.
Örülök, hogy a mai fiatalok sem tartják "cikinek" a főtt ételt. Ezek szerint bátran csomagolhatok azt is.
laktózmentes sajt - szinte minden boltban van már, ha tömb trappista sajt nem is, de szeletelt biztosan (mizo, tolle, sissy, lidl sajátmárkás free from termékek)
vaj - Delma vajízű margarin (nincs benne semmi tejszármazék)
joghurt - rengeteg laktózmentes van a nagyobb áruházakban - jogobella, landliebe, milli krémtúró. Az alpro joghurtokban pedig semmi tej nincs, viszont van egy-két íz, ami tényleg finom, meg sem mondanád, hogy 'más'
Szintén alpro - kakaós ital, literes kiszerelés
mizo laktózmentes tejeskávé is finom (kicsi dobozos)
A kérdésre válaszolva pedig egyáltalán nem gáz a főtt étel :)
Sajt és vaj nélkül is lehet szendvicset készíteni, rengetegféle krémet csinálhattok házilag vagy vehettek a boltban, amit a lányod is ehet. De itt már valaki felsorolt rengeteg jó alternatívát :)
A főtt étel pedig sosem volt ciki középiskolában, azért ennyire ne parázd túl. A legtöbb helyen van külön mikró is, amiben a diákok megmelegíthetik az ételüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!