Ezzel az idézettel mit akar mondani a költő?
'Egyetlen ideált sem szabad megvalósítani. Akkor vége. Csak maradjon fönn, a felhők között. Úgy hat és úgy él.'
Ez hangzik el Kosztolányi Dezső : Édes Anna regényében. Nem tudom, hogy mit jelent, mit akar ezzel mondani a költő, valaki segítene? Neked mit mond? Hogyan értelmezed?
Nagyon sokban segítene, ha valaki leírná! :-)
Az ideálokat (ideákat) nem lehet megvalósítani, mert sokszor természetfeletti tulajdonságokkal ruházzuk fel őket. Nekem a kommunizmus jut az eszembe, miszerint egyenlőség néven milliókat irtottak ki.
Másrészt az a jó, ha hiszünk valamiben, az sokat segít, pusztán a hit. Ha megvalósulna, akkor eltűnne a hit, és az élet kitudja, hogy milyen lenne.
Ez az ideál egy kapaszkodó...
Én így értelmezem...
Jajj, nagyon szépen köszönöm!!! :-))) Sokat segítettetek! :-)
Író/költő.. hát igen, ezt érettségin nem keverem majd remélem. :'D Szerdán szóbelizem, és mindent megtanultam (irodalom), ezt az idézetet valahogy nem tudtam megfogalmazni, szavakba önteni, és ezért kellett a segítség. Köszönöm szépen, és külön megköszönöm, ha ezt fogom húzni. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!