Magyar érettségi/szövegértés - ki mit írt ahhoz, hogy mit jelentenek az izés versek és az érveket hogy fogalmazta meg a költő?
Ez a két feladat nehezen ment, a többi nem lett rossz, de itt félek nem tudtam normálisan meghatározni, amit akartam, pedig értettem, hogy miről van szó... Szóval ki mit írt?
Mi a jelentése először és másodszor az izés verseknek?
Hogyan fogalmazza meg a költő a vegyész 3 érvét?
Eőször azt írtam hogy nem könnyen érhető, nehéz megérteni mint a régebbi verseket. Másodszor meg azt hogy utalat rá a költő hogy avantgard, tehát nehezebb mert formailag ,szerkezetileg is más. Harmadszor meg már a 2. oldal vége felé volt vmi, de azt már pontosan nem tudom, ahol Ábrányi Emilről írt valahol.
Szerintem ez a szöveg azért nehéz volt, remélem hogy a holnapi matek nem lesz ilyen nehéz.
első értelmezés: nehezen érthető
második értelmezés: egy eszme alapján íródott vers az izmusos vers
a költő érvei az könnyű volt, de már nem emlékszem melyik mi, de kivehető volt, amúgy ha beírod googleba, h 2011 magyar érettségi kiadja a megoldásokat (nem hivatalos)
Én azt írtam az elsőhöz: szokatlan, különös, érthetetlen.
a másodikhoz: modern, újszerű "izmusos" vers.
Kérdés, ti az utolsó feladatban mit írtatok, melyik verset melyik költő írta? Az első volt az Ábrányi, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!