Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A 2008-2009-2010-es érettségik...

A 2008-2009-2010-es érettségik voltak-e a nehezebbek?

Figyelt kérdés
2010. jún. 21. 16:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az érettségik folyamatosan változnak. Amióta bevezették a kétszintűt egy részük nehezedett, másrészük könnyebbé vált. Szerintem a matek az elmúlt 5 év alatt egyre nehezebb lett (a 2005-öset 90%-ra írtam 1 óra alatt... :D), a magyar általában úgy van, hogy nehéz szövegértéshez könnyű írásbeli tartozik és fordítva. Most szerintem a szövegértés nagyon hosszú volt és a szövegalkotás pedig nagyon jó, szinte bármiről írhattál, rizsa volt szinte az egész, de ehhez 4 évig kellett tanulni rendesen, hogy tudj bármiről írni. Töriből szerintem nehéz volt az érettségi az előzőekhez képest. A korábbi töri érettségikben alig vesztettem pontot és itt azért jócskán, elment 10%. Tehát ez is nehezebbé vált. Meg egyre inkább eltolódik egy-egy irányba és nekünk néhány leckét nem is említettek, ami benne volt (pl.: nők egyenjogúsítása, a lakás és albérlő viszonyok a századfordulón, az energiahordozók fogyása - jó hogy evidensek, de mi nem tanultunk ezekről). A nyelvről annyit, hogy az emeltről azt hallottam, hogy folyamatosan nehezedik, míg a középszint változó. Korábban sokkal inkább nyelvtanos volt (passzív szerkezet készítése), most inkább alapdolgokat, de rendesen megkövetelik... Remélem, segítettem!:D
2010. jún. 22. 11:48
 12/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a választ:)

Én is úgy érzem,hogy az idei érettségi kicsit nehéz volt.

Mondjuk magyarból nekem az idővel volt gondom,ha csak egy negyed órával többet adtak volna szerintem jobb eredményt is elérhettem volna,mivel sajnos az írásbelim csak 77 pont volt.

Törinél viszont szerintem az előző évekhez képest kevesebb volt a forrás(nem az esszénél,hanem a feladatokná)vagy csak én keveseltem?

Nekem a matek minden évben nehéz volt,mert matekból buta vagyok.Viszont sikerült 46 pontot összehoznom belőle,de ehhez egész évben minden héten egyszer elmentem különtanárhoz.

És nekem még a biosz tűnt nehezebbnek az előző évekhez képest.

A németre aztmondta a tanárnőm,hogy az előző évekhez képest sokkal könnyebb volt.A leveles része tényleg hálás volt én úgyérzem,mindössze 7 pontot veszítettem.De azt tudni kell h 4 évig kettes voltam belőle.

viszont sajnos a szóbeliket elrontottam,a töri is és a magyar is csak 80%os lett.

2010. jún. 22. 11:58
 13/16 anonim ***** válasza:
Eddig a töri például úgy volt, hogy leírták, hogy "A következő feladat a Kádár-rendszerre vonatkozik..." most viszont semmi nem volt a feladatok nagy részénél, csak hogy a gazdasági élettel kapcsolatos a 10.-től a 15. századik Magyarországon... Ég és a föld a különbség, mivel nehezebb elhelyezni egy gyengébb képességűnek, plusz számít a forrás is, meg hogy mennyire értékeli a tanár... én pl. felhasználtam mégis vont le forráshasználatért pontot... :/
2010. jún. 22. 13:00
 14/16 anonim ***** válasza:

2010 es. Egyértelmű, és mindenki így látja....

Matek országos szinten 30-40% lett az átlag, nem hiszem h egy ország hülye matekból, elvileg lenne esélyem bekerülni, de anyu most ragaszkodik h ne menjek Pestre nem tom mit csináljak el vok keseredve.

Ez az év kib*szás volt és nagyon szemét dolognak tartom....

2010. jún. 23. 21:52
 15/16 anonim ***** válasza:
A törinél valóban sokkal kevesebb volt a forrás, sok mindent kellett azért magadtól kitalálni. Magyarnál a szövegértési idő kevés volt, meg tanárunk elég keményen is javította sajnos. Matekkal nem volt gondom, csupa butaságot rontottam, szinte csak elszámolások. Biológia emelt nekem nehéz volt, fizika közép szintén, az előző évekhez képest a feladatok helyett több kifejtős feladat lett, amikhez nem értek... Sajnos, nem fognak felvenni oda, ahová terveztem...:( A szóbelijeim mind max pontosok lettek, szóval az írásbeliken ezzel sokat tudtam húzni, de valószínűleg nem lesz elég az orvosihoz.
2010. jún. 23. 21:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Én idén érettségiztem, így utólag nem volt nehéz, bár a szóbeli érettségi elötti hétvégét agyba főbe végig tanultam. Ezt a 2 napot fordítottam csak tanulásra, bár nem vagyok egy géniusz. Jók lettek az érettségijeim :)
2010. jún. 23. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!