Munkát szeretnék váltani. Tartsak a főnökömtől, hogy elengd-e a felmondási idő előtt?
Miért engedné el? Nem köteles. Felmondasz, ledolgozod, jónapot.
A leendő munkáltatódnak tudnia kell, hogy neked kötelezettséged van a régi felé, ha emiatt nem vár, örülj neki, mert feltehetően sz. magasról a törvényre ő is...
Miért gondolod, hogy a szerződésben foglalt jogokkal élés aládtételnek (wtf) számít?
Amikor munkábaállsz azért írod alá a szerződést, hogy a jogaid és kötelezettségeid is egyértelműek legyenek.
Utolsó mondatodnak most jelentősége nincs.
Törvény szerint alapból van felmondási idő még akkor is, ha a szerződés azt nem tartalmazza.
Ehhez joga van mind a munkáltatónak, mind a dolgozónak attól függően, hogy ki mond fel kinek.
Ha Te mondasz fel, akkor a felmondási idő a munkáltatót védi, és ha igényt tart rá, akkor azt le kell tölteni, egyébként jogellenesnek minősül a munkaviszony megszüntetésed és anyagi következményei vannak Rád nézve.
"Amennyit én már dolgoztam neki kb 5x ledolgoztam neki a felmondási időt!" Többségnek 1 hónap a felmondási idő, ennyi erővel ezt már mindenki ledolgozta az 5. hónap munkaviszony végén...
Nonszensz ahogy gondolkozol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!