Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mitcsináljak másképp gimnáziumba?

Mitcsináljak másképp gimnáziumba?

Figyelt kérdés

Én általánosba kiközösített gyerek voltam:/, szóval szeretném ha a gimiben más lenne...

Nehezen kommunikálok, nehezen nyílok meg mások felé.. ezért nincsenek barátaim de ezen hogy tudnék változtatni?

(Sokat olvasok, nem állok úgy a szüleimmel hogy beszélgethetnék velük..:/)

Köszönöm előre a válaszokat!

2018. aug. 12. 23:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát, kommunikálj! Erőltesd meg magad, ne döntsd el, hogy márpedig az neked nehéz, nem kell azt nekik tudniuk. Csevegsz, mesélsz, kérdezel, ha véletlenül eszedbe jut egy poén, akkor poénkodsz, vagyis elegyedsz a többiekkel. Rögtön az elején.
2018. aug. 12. 23:37
 2/4 anonim ***** válasza:
légy vicces azzal megnyerhetsz bárkit
2018. aug. 13. 11:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

arányszabályok

1. A fiatalok körében eléggé elterjedtek a tipikus tinisorozatok, mint pl. a Riverdale vagy Stranger things. Nézz bele ilyenekbe, mert egyrészt fejlesztik a kommunikációs készségeid(akárcsak az olvasás), másrészt ha képben vagy legalább az egyikkel, akkor 10/5 lánynál meg is van egy közös téma!

2. Ne legyél nyomulós, se erőltetett! Ne beszélj annyit magadról, hallgass meg másokat. Ne dicsekedj! Persze, ismerkedj, de ha látod, hogy nem vagy szimpi, akkor hagyd, és próbálkozz másoknál! Kerüld a politikát a vallást és a kapcsolati státuszt első körben.

3. Legyél ápolt, igényes. Nem kell márkás ruhákat hordanod (hacsak nem akarsz a cicababák közé tartozni)Csak öltözz divatosan a saját ízlésednek megfelelően. Csak magadnak akarj megfelelni! Ez a legfontosabb! Csak magadnak! Ja és ne legyél büdös. :D

4. Mosolyogj, kelts jó benyomást!

5. Nyiss mindenki felé, hogy megismerj mindnekit és eldöntsd, hogy kikkel mozogsz egy hullámhosszon!

Én is most megyek kilencedikbe, szóval sajnos nem garantált tippek, de én ezeket szedtem össze magamban. Remélem tudtam segíteni! 14/L

2018. aug. 13. 16:31
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Tizenegyedik osztályos vagyok.

Az osztályom elég széthúzó, piszkálódó, mindenki szembe megy mindenkivel, szóval azt el tudom mondani, mit ne csinálj:

-Ne beszélj ki senkit senkinek! Úgyis visszamondják, és visszahallod.

-Ne legyél igénytelen, ne öltözz úgy mint akit a nagymamája öltöztet. Nyilván nem kellenek a legnagyobb márkák ruhái, egyszerű póló-farmer is lehet csinos.

-Ne nyomulj senkire, ha látod hogy nem vagy szimpi valakinél, azt hagyd, mindenkinek nem felelhetsz meg.

-Nyilván tanulj eleget, de ne legyél az osztály "strébere", a 'tanárnéni' kedvence. Az ilyeneket mindig kifogják.

-Ne legyél lekezelő, lenéző senkivel.

-Próbál beszélgetést kezdeményezni, ha nincs közös témád látszólag, akkor is próbálgasd, jobb esetben kialakul (pl. tetszik a táskád, szépek a szemeid, jó a telefontokod, akármi).

-Ne utánozz senkit. Pl. csak mert az osztály cicababája a Bershkában vett tegnap egy menő pólót, nem kell ugyanazt megvenned.

Amit tudok még ajánlani:

-Keress hozzád hasonló embereket. Nyilván ha nyolc év alatt meg sem szólaltál, nem a legnagyobb tinipcsához mész oda első nap.

-Legyél képben a most aktuális zenékkel, filmekkel, sorozatokkal. Nem azért, hogy "beilleszkedj", hanem ha esetleg nincs senkinek témája az első hetekben.

-Ne legyél rossz tanuló, akkor az a kép alakul ki rólad, hogy buta vagy, miért jöttél gimibe. De mint mondtam, a strébereket is utálják. Próbálj valahol középen elhelyezkedni. Én 4,68 vagyok, szerintem ez nem rossz átlag.

-Szervezzetek programokat a már esetleges "barikkal" sulin kívül is, meglátod, egész hamar összekovácsolódtok majd.

2018. aug. 13. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!