Elég ha a szüleimnek van, vagy érdemes csináltatni egyet?
2018. aug. 9. 13:26
1/7 anonim válasza:
Erdemes. Ha nincs sajatod, akkor a szuleidnek is meg neked is kotni kell egy szerzodest az egyetemmel, mert valami bankszamlaszamot kotelezo megadni a beiratkozaskor es ha az nem a sajatod, akkor vannak gubancok. Tandijat, osztondijat, ha vegzel valami kozossegi munkat vagy barmit az egyetemen, stb ezeket mind mind oda fogod kapni. Arrol nem beszelve, hogy nem tul egeszseges, ha egy felnott embernek belemasznak a szulei a penzugyeibe fillerre pontosan. Plusz egy junior bankszamlaval sokkal kevesebbet vonnak le mindenbol, szoval anyagilag is jobban jarsz.
2018. aug. 9. 13:29
2/7 Wadmalac válasza:
Első lépés az anyagi önállósulás felé. :)
Hajrá!
Én még 2000 előtt jártam BME-re, már akkor is kellett, arra jött az öaztöndíj meg a "húspénz" (van még ilyen?).
Anno Agrobank volt, ami Mezőbank lett aztán Erste.
De rég volt...
2018. aug. 9. 13:34
3/7 anonim válasza:
Kell.
2018. aug. 9. 13:56
4/7 anonim válasza:
Most lettem gólya, már meg is van a számla, a kártya is megjött már. Mindenképp hasznos.
2018. aug. 9. 15:15
5/7 anonim válasza:
Kell, nálunk le volt írva, hogy az én neve re szóló bankszámla kell
2018. aug. 9. 15:36
6/7 anonim válasza:
Nálunk nem kellett (ELTE ÁJK), simán elutaltak mindent, ha úgy volt szülő számlájára meg fizetés is mehetett onnan. Sokan csinálták így...
Ha nincs állandó munkád, ergo nem kapsz állandóan jövedelmet és ösztöndíjat (mert pl. önköltséges vagy) szerintem felesleges a bankkártya arra, hogy csak fenntartsad arra a nagyon minimális pénzforgalomra.
Az más kérdés, ha szülők állandóan utalnának neked oda pénzt és nem készpénzezel például :)
2018. aug. 9. 19:49
7/7 anonim válasza:
csinálj otp juniort annak nulla forintos a számlavezetési díja
de nézz körül, lehet más banknál is van ilyen
pl ha ösztöndíjat kapsz stb, tök jó érzés, hogy a saját számládra megy
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!