Ti elkezdenétek az egyetemet, ha már most tudjaátok, hogy ott fogjátok hagyni?
Soha nem érdekelt igazán a szak,pontosabban érdekelt,de az "álomszakomon" az egyetlen amiben gondolkodni tudok,viszont idei évben elbuktam sajnos.
Újra fogok érettségizni 1 tantárgyból,és jövőre újra jelentkezem. Semmi sem biztos 100%,de esélytelennek látom (99,9%),hogy ez az egyetem jobban fog tetszeni,mint az,amiért már nagyon sok éve küzdök.
Nehéz szakról van szó,szóval nem csak buli lenne az életem,az álomszak azonban még nehezebb. Ha most elpazarolok 2 félévet erre az egyetemre,akkor utána lesz sajnos önköltséges félévem a másik egyetemen.
Ha nem iratkozom be,akkor viszont teljesen elszigetelve fogok élni 1 évig,nem lesznek fiatal barátaim,és lehet,hogy fel fog őrölni újra az érettségi és a magány.
A jelenlegi egyetemmel nem szeretném "beérni",az álomszakomért mindenképpen küzdeni fogok.
Ti melyiket választanátok?
Feleslegesen végigcsinálni egy évet nehéz vizsgákkal és elpazarolni 2 támogatott félévet,viszont mellette egyetemi élet és élmények,vagy meghagynátok az állami féléveket ,viszont az életetekből megy egy év teljesen tönkre?
(Részletekbe nem szeretnék belemenni,de ha nem megyek egyetemre,akkor tényleg még csak látni sem fogok fiatalokat,nemhogy találkozni fiatalokkal,barátaim is egyetemre mennek,az internetes beszélgetés pedig az én személyiségemhez nagyon nem passzol,mert egy aktív ember vagyok. Anyagilag nem állunk jól,szóval fontos lenne,hogy minél tovább államin tanulhassak)
1. Van-e átfedés a két szak között? El tudsz-e fogadtatni itt megszerzett tárgyakat ott?
2. Anyagilag mennyire vagy rászorulva? Mert kapsz kolit,tb-t,tudsz diákmelót vállalni stb.
2 fizetős félév nem a világvége (hacsak nem orvosiról van szó), bőven be lehet vállalni a diákhitelt.
Szerintem kezdd el, addig is lendületben maradsz, pláne ha esetleg tárgyakat is el tudsz fogadtatni.
Tantárgyat nem tudok elfogadtatni.
A tandíj sajnos nagyon sok.Már van félretett pénzem,de az egyelőre csak a töredékét fedezi.
Én is kihagytam egy évet és most fogom kezdeni az egyetemet.
Megmondom őszintén, a legjobb évem volt ez az egy év!
Én osztottam be az időmet, úgy ahogy akartam. Tanultam, dolgoztam is. Közben barátaimmal is tudtam lenni, pihentem. Családommal is több időt tudtam tölteni és többet tudtam segíteni itthon. Oda mentem ahova akartam.
Ha nem tudnád élvezni és szeretni akkor inkább várj egy évet ha az a álomszakod! Ne bánkódj, elrepül ez az 1 év. :)
Úgy nem szabad belefogni semmibe, hogy biztosan nem érdekel. (Egyetemre járni viszont mindenképpen hasznos, ha pozitívan viszonyulsz hozzá, akkor is, ha később más szakon folytatod.)
Ha van egy álomszakod, ahhoz ragaszkodj, arra készülj fel a lehető legjobban. Tegyél emelt szintűt, nyelvvizsgát, olvass könyveket a témáról, az egyetem nélkül is hasznodra válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!