Ha a SOTE-AOK karra csak onkoltsegesre vettek fel, és elkezdem Az egyetemet, jó eredményekkel van esélyem az első félév után ösztöndíjat kapni?
Nincsen. Csak évente van átsorolás, de akkor is nagyon toppon kell lenned, illetve valakinek ott kell hagynia az egyetemet.
Bár érdekes, hogy megütötted a 460 pontos önköltséges határt, viszont a 441 valahogy nem sikerül. Adminisztratív hiba?
Nem hiszem, hogy magasabb lesz az állami ösztöndíjas ponthatár, mert évek óta az önköltségesnak van magasabb ponthatára.
Gondolom azért, mert ugye 1 félév kb. 1 millió Ft, tehát csúszás nélkül 12 millió min.
Aki önköltségesre jelentkezik az nagy valószínűséggel az egyetem után egyből külföldre akar menni és természetesen a család ki tudja fizetni a tandíjat.
Ebben nem vagyok biztos, de szerintem a SOTE-n idegen nyelven csak külföldi hallgató tanulhat (más egyetemek más angol nyelvű képzései -amikre magyar diák is jelentkezhet- szerepelnek a ponthatárok közt).
Egyébként azt hallottam, hogy orvosin kevés az ösztöndíj, valami 30-40 ezer, és átkerülni is nehéz. Ha minden kötél szakad, ott a diákhitel. Persze, elég húzós, majd' 1 millió/félév
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!