Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A heti óraszám megfelel a...

A heti óraszám megfelel a kreditnek? Az OKJ-m ad valami előnyt az egyetemi tanulmányaimhoz?

Figyelt kérdés

Képalkotásra jelentkeztem és grafikusi OKJ-m van.

Ha jól vagyok informálva, akkor elméletileg heti átlagban napi hat tanórával meglehet a "kellő" kreditem?(Mivel 6 szemeszteres az egyetem, 180 kredit kell és 30 heti óra kb 30 félévi kreditnek felel meg{?}.)

Gimiben meg OKJ-n is legalább heti háromszor 8 tanórám volt(30+ heti tanóra, volt olyan év, amikor 40 tanóránk volt, ha jól emlékszem.).-> Ez eléggé fárasztó volt eleinte az elmélettel együtt, de hosszászoktam a végére. (és igen, "ostoroztak" a tanárok/ténylegesen tanítottak.)

Amikor mentem az egyetemre gyakorlati vizsgát tenni, akkor szemléltem fel rá, hogy rajtam kívül mindenki egyenesen gimiből jött, "alapképzés" nélkül. Elméletin meg is említették, hogy milyen jó a rajztudásom.

Akkor egyetemen ugyanazt is tanulni fogom, mint amit grafikusi OKJ-n?

Merjek 30-nál pár ponttal többet felvenni, vagy túl nehéz lenne úgy az egyetem?

Kinek mi a véleménye, tapasztalata ezekkel kapcsolatban?

2018. júl. 13. 12:36
 1/4 anonim ***** válasza:
68%

Nekünk azt mondták hogy a kredit száma azt jelenti hogy hány órát kell átlagosan foglalkozni a tárggyal hetente.

Egyetem kezdetén nem érdemes felvenni 30 KREDITnél többet, úgyis elég nehézkes lesz belerázódni, az is megeshet hogy nem is nagyon tudsz többet felvenni mert egymásra épülnek a tárgyak.

2018. júl. 13. 12:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Első félévben ne vegyél fel

húsznál többet

2019. jan. 9. 01:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Mert két félév alatt kell azt hiszem

36 kreditet teljesíteni

2019. jan. 9. 01:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Persze, hogy előny

az okj

2019. jan. 9. 01:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!