Ha olyan van beírva első helyre, ahova nem szeretnék menni, akkor egy évet várni kell, amíg újra lesz jelentkezés az egyetemekre?
júl 11. éjfélig lehetett
kb. egész nap tegnap ezen agyaltam, stresszeltem, addig, amikor már kiírta, hogy nem lehet sorrendet módosítni (illetve ugye eltűnt az a funkció)
amikor láttam, hogy véglegessé vált, ürességet és bánatot éreztem és rájöttem, hogy nem kellett volna azt első helyen hagyni, amit beírtam oda
Létezik keresztféléves felvételi eljárás is, de nem minden szakot hirdetnek meg, sőt, elég keveset... Szóval igen, valószínűleg csak februárban tudsz majd újra jelentkezni egy másik szakra.
Addig vagy elkezded ezt a szakot és, ha pl. hasonló szakok, akkor lehetséges, hogy el is tudsz fogadtatni egy-két tárgyat. Akár az is lehet, hogy megtetszik és folytatni szeretnéd. Ennek csak az a hátránya, hogy fogynak a féléveid, amennyiben államilag támogatottról van szó, tehát ha meggondolod magad és újra jelentkezel, akkor arra már kevesebb támogatott féléved lesz. A másik lehetőség, hogy nem is iratkozol be, ahová felvesznek, hanem kihagysz egy évet és addig valamivel lefoglalod magad, majd újra jelentkezel.
Hát elég drága egy félév, ezért nem szívesen kezdeném el, mert ha otthagyom, akkor eléggé problémás lenne visszafizetni.
Gondolom jól tudom, ha otthagyom a szakot, akkor az árát vissza kell majd fizetnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!