Diploma nélkül (nyelvvizsgahiány), de abszolutóriummal lehet jelentkezni MA képzésre?
Mi a dokumentum
pótlási hat.idő ?
Nem teljesen világos a kérdés, gond van a fogalmakkal.
Az abszolutórium csak azt jelenti, hogy minden tárgyadat megcsináltad, ha adtál le emellé szakdolgozatot is, akkor záróvizsgára bocsátható vagy. Ha megvan a záróvizsgád (aminek nem feltétele a nyelvvizsga), akkor sikeresen teljesítetted a képzést. Viszont oklevelet (diplomát) csak akkor kapsz ezek után, ha teljesítetted a nyelvvizsga-követelményt, vagy valami miatt felmentést kaptál.
Tehát az abszolutórium és a diploma között egyáltalán nem csak a nyelvvizsga a lépcső.
Hogy a kérdésre válaszoljak, nem, nem nyerhetsz felvételt diploma nélkül. Az intézmény köteles neked igazolást adni arról, hogy sikeresen teljesítetted a kimeneti követelményeket, és a nyelvvizsga bemutatása esetén oklevelet fogsz kapni, de ez nem oklevelet helyettesítő igazolás.
Igen, tényleg fogalomzavarban vagyok/voltam. Adtam le szakdogát, záróvizsgáztam is, van egy papírom róla, hogy minden frankón kész van, és oklevelet majd akkor kapok, ha lesz nyelvvizsgám is.
(Válaszolva a kérdésre, hogy "mi tartott vissza", rém egyszerű: a tehetségtelenség. Egyszerűen nem bírok megtanulni egy nyelvet, legalábbis úgy, hogy le is vizsgázzak belőle. Már hatszor nekifutottam, kész időpocsékolás, és drága is volt. Csodálom azokat az embereket, akiknek hipp-hopp megy a nyelvtanulás. Nekem sincs gondom azzal, ha meállít egy külföldi, és megkérezi, hol találja ezt meg ezt, csak válaszolni ne kéne, ott megáll a tudomány, azt pedig nem várja meg, hogy leírjam neki. Szóval hagyjuk....)
Akkor ennyi volt számomra a felsőoktatás, egy jó nagy lufi, értéktelen papírhelyettesítő papírral. Csodás. Tanultam volna inkább asztalosnak vagy festő-mázolónak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!