Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vajon van rá esély, hogy nem...

Vajon van rá esély, hogy nem vesznek fel?

Figyelt kérdés

Jövőhét hétfőn fogok szóbelizni, 3 nap múlva. legalábbis nálunk akkor kezdődik, 21-22-23.

Ahova jelentkeztem 27 el kevesebb volt a ponthatár, mint amennyi nekem most elméletileg lesz, mivel bízom benne, hogy értek annyira az informatikához, hogy elérjem a 30/30 pontos szóbelit.

Volt már olyan, hogy ilyen nagy mértékben ugrott egy főiskolára jelentkezésnél a ponthatár 1 év alatt?

Az érettségi idén nehezebb volt, sokan mondják, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy évről évre többen jelentkeznek főiskolára.

2010. jún. 18. 02:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van rá esély.
2010. jún. 18. 06:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Van, mivel nem tudni hányan jelentkeznek majd az adott intézménybe, és milyen tanulmányi átlaggal. Lehet, hogy 20-30 pontot is ugorhat.
2010. jún. 18. 07:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Azt már lehet tudni, hogy hányan jelentkeztek és ebből mennyi az első helyes, felvi.hun fent van, de a ponthatárok és az eddigi jelentkezőknek, hogy hany pontja lesz azt nem lehet tudni, szóval van esély ennél nagyobb márvű emelkedésre is, én szerencsére a tavalyit 60 ponttal túlléptem szóval bízok ebben, de még ez sem biztos, bár az országos átlagot lehúzza a "nehéz" matek ami nekem termeszettudomanyira jó, mert az nekem jó lett.
2010. jún. 18. 12:11
 4/7 A kérdező kommentje:

Hogy őszinte legyek, az érettségim nem feltűnően jó, nem értem el a 400 pontot, 298 pontom lesz minden egyéb plusz nélkül. Sajnos a matekom tényleg nem sikerült fényesre, míg az előző évieket meg tudtam írni 80% felett, ez csak 67%-ra sikeredett... Az informatikám 82%-lesz (elméletileg).

Az, ahova jelentkeztem a NYME-GEO, mivel valahogy csak ez tudott megfogni engem a főiskolai szakok közül.

Statisztikához: Az előző évhez képest 27 ponttal többet érek el, vagyis 298 a 271-hez. Az átlag pontszám 320 körül volt, a plusz jelentkezés talán 20 fővel több, 130 körül vannak azok, akik első helyen jelölték meg. Az egyik évben 98 személyt vettek fel. Az egy dolog, hogy a matematika szerintem se volt az előző éviekhez képest könnyű, viszont lehet nyelvvel, földrajzal, vagy biológiával is jelentkezni, viszont még így is örülhetek, hogy a pontjaim pluszban vannak az előző éviekhez képest.

2010. jún. 18. 15:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem a matekom 80%-os lett, de lehetet volna jobb is, ha időben rájövök egy feladat helyes megoldására.

Szerintetek ez a feladat nehéz?

X2=25

X=5; -5

Majdnem röhögtem, amikor megláttam. Sokkal nehezebbnek gondoltam. Sajnos kicsit figyelmetlen vagyok, ezért lett csak 80%.

2010. jún. 18. 21:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja és nekem 322 pontom lett, a ponthatár tavaly pedig 302 volt.
2010. jún. 18. 22:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Nekem annál a feladatnál kisült az agyam, és kiszámoltam megoldóképlettel, pedig ránézésre látszik -.- de végül is +-5-öt írtam, szóval az jó lett.
2010. jún. 18. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!