Szerintetek melyek azok az egyetemi szakok, amik mellett szinte egyáltalán nem lehet dolgozni?
Orvos, jogász, pszichológus, színművész, táncművész.
Ezek jutottak hirtelen eszembe.
Minden ember máshogy tudja beosztani az idejét, nem lehet ezt így megmondani.
Pl. ha vkinek van párkapcsolata, akkor máris nehezebb tanulni és dolgozni is.
Igazából minden szak mellet lehet dolgozni. Attól függ, hogy milyen tanulási módszerrel mennyi időt tanulsz.
Ha úgy tanulsz mint a gimnáziumban, hogy közben megy a zene, néha felnézel a facebookra. Random felállsz az asztaltól egy pogácsáért stb... akkor az egyetemen szenvedni fogsz és valahogy soha sem lesz időd.
Ha normálisan fúkuszáltan tanulsz, mondjuk a pomodoro technikával és nem jársz el bulizni vagy kifejezetten sok eseményre, akkor rengeteg időd lesz.
Még ha olyan szakon is végzel, ami elég megterhelő. Pl.: Egy kommunikáció és média tudomány szakosnak mindig temérdek ideje lesz ha kicsit is tanul, de egy mérnökinformatikusnak már pontosan ütemeznie kell az idejét.
Minden szak mellett lehet, a dolog kulcsa a munka milyensége.
Én orvosi mellett hetente 3*45 percet korrepetáltam, plusz egy teljes hétvégi napon 8-20 között bébiszitterkedtem, így havi 60 ezrem megvolt simán és mellette nyugodtan tudtam tanulni is.
Jog, orvosi, fogorvosi, Corvinus és BME 1-2 szakja.
Ezek mellett sem lehetetlen, csak extrém nehéz és fárasztó. A többi mellett simán.
például az építészmérnöki mellett legalábbis a bme-n elég nehéz
persze ha valaki rá van szorulva megoldható
sokszor 8-20ig vannak órák alig szünettel és rengeteget kell rajzolni
de ha csak egyetemre jársz és sehova máshova akkor beleférhet
meg ha már idősebb vagy de az első 2-3 év elég kemény a mester azért nyugisabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!