Most érettségiztem le, de megyek tovább technikumra (OKJ). Idén nyáron milyen munkaviszonyban dolgozhatok? Csak diákszövetkezeten keresztül, vagy egy adott cég felvehet részmunkaidőbe?
Szia, az első vagyok. Nem tudom, mi az a TMK, gugliztam, de nem jöttem rá, viszont, ha megvan hozzá a tudásod, illetve nem kérnek szaktudást, akkor dolgozhatsz. Ezt a munkáltatónak kell eldöntenie, milyen munkakörre tud/akar diákokat alkalmazni. Ha köze van a leendő szakmádhoz, próbálkozhatsz akár leendő gyakornoki helyet is keresni ott. Viszont diákszövetkezeten keresztül figyelembe kell venni, hogy elég szűk a palettájuk, univerzálisak a munkák, ahogy mondod, inkább betanítottak. Ezt az adott diákszövetkezetnél tudod megkérdezni, milyen munkáik vannak.
Azt mérlegeld, hogy mi a célod ezzel a munkával. Ha a pénz a fontos, akkor dolgozz diákként, akár fesztiválon, stb, ahol jó magas az órabér. Ha fontosabb a szakmai tudás és a kapcsolatok kiépítése, akkor keress valami szakmához kapcsolódót, hátha sikerül még a suli elkezd és előtt betenni a feneked valami jó helyre, ami később a hasznodra válik. Az se baj, ha munkaviszonyban dolgozol, és többet adózó így, mert a tudásért megéri, véleményem szerint. De a tanulás rovására ne menjen a munka, ha később abból akarsz megélni, nem árt, ha papírod is van, nem csak tudásod, ezért munkaviszony esetén jobb tisztázni, mikor és mennyi ideig tudsz dolgozni,mert az elég kötött. A diákmunka mindig rugalmasabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!