Az hogy lehet, hogy valaki 4 évig sz@rik rá a tanulásra, aztán azzal menőzik, hogy csak egy négyese lett a többi pedig ötös?
Ki is emelte a gyerek, hogy ő csak piált 4 éven keresztül meg bulizott, sz@rt az iskolára, azt most meg mekkora jampi az ötöseivel...
Nem vagyok féltékeny, amúgy is jövőre fogok érettségizni, de gusztustalannak tartom, hogy még ki is emeli meg büszke rá,hogy ő aztán nem tanult csak bulizott, más meg 4 évig majd meg szakad a tanulásban, de mondjuk csak két ötöst ír, a többi meg mondjuk hármas - négyes neki...
Sokkal jobban tisztelem azokat, akik 4 évig kitartanak és ienis foglalkoznak vele, nemcsak az utolsó pillanatban kapkodnak...
Az érettségi 80%-a kb szövegértés.
Egyébkent nem mindig úgy van ahogy azt mondják. Nekem pl egyetemen van egy csoporttársam aki mindíg kiemeli, hogy ő alig készül, max 1x átolvassa a diákat. Közben látom, hogy órákat tanul a könyvtárban, az előadásra már hozza a kidolgozott anyagot és az egészítgeti ki és tanulja hétről hétre. A vizsgaidőszakokat is végigtanulja és így természetesen mindenből ötös. Csak nem értem ezt miért "titkolja", itt inkább irigykedünk azokra akik ennyire motiváltak és szorgalmasak, eszünkbe nem jutna megszólni érte. A másik véglet az aki minden zh-ra 5x! megy végig az egész anyagon és folyamatosan hangoztatja, hogy ő már mennyi mindent tud. Ő mondjuk egy kicsit idegesítő de "megbocsájtjuk" neki mert minden szart kidolgoz és osztogatja mindenkinek, hogy tudjuk hogy ő mekkora koponya. De ennek igazából mi csak örülünk, így mindenki jól jár.
Mekem is bűzlik az egész. Vagy nagyon gyenge tanárai voltak, akik 0 tudással is átengedték, vagy kipuskázott mindent. De szerintem lerészegedéssel nem lehet felkészülni egy magyardolgozatra. Az érettséginél meg tényleg sok mindent újra kell tanulni, van akinek teljesen. Gondolok itt a magyar/töri szóbelikre. Pl egy fizika érettségit megnézem ki csinál meg IQ-ból emelt szinten...
És nem beszélve, hogy egyes egyetemeken sok ilyen szájhős az elején kihullik, mint a szemét.
Egyébként velem pont ez volt. Látszólag nem tanultam semmit, bementem vizsgázni és kijöttem 97%-os eredménnyel. Akik meg hónapokon át magántanárral tanultak a hármasért, nekem estek hogy ez igazságtalanság.
Ahogyan fentebb írják, a trükk sokszor az, hogy valójában tanul a tag, csak nem veri nagydobra. Vagy korábbról / más tárgyakból olyan ismeretei vannak, hogy minimális erőfeszítessel teljesíteni tudja ezt is. De a tudás megszerzésének egyetlen módja jelenleg még a tanulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!