Valaki segít, hogy hány pontot/százalékot kell még elérnem a ketteshez?
magyar : írásbeli 100/40 pontom van
Töri : 90/30 pontom
Angol: 117/24 pontom
Biosz: 100/36 pontom
Tudom hogy kevés , de nekem az a lényeg hogy meglegyen a kettes :D meglegyen és ennyi .
Szóval ennyi pontom van, és ha a szobelin elérem a minimumot , akkor is megvan a kettes????
Magyarból 6pontot (12%-ot) kell elérni a ketteshez szobelin
Töriből 8pont (12%)
Angol 4 pont (12%) 33/4 pont
Biosz szinten 6 pont (50/6 pont)
Köszönöm
Magyarból elég a minimum (úgy lenne 30%)
Töriből is elég a minimum (8 pont, úgy lenne 25%)
Angolból 14 pontot kell kapnod a 25%-hoz
Bioszból is elég a minimum, úgy lenne 28%
Angolbol is elég a 4 pont én úgy számoltam . Mivel van 24 pontom. Az 20%. És 4 pont az meg 12% .
20+12% = 32%
Mást megkérdeztem és 32%os az 48 pont ugye
"Mivel van 24 pontom. Az 20%. És 4 pont az meg 12% .
20+12% = 32%"
Hűű, aztaqva, ne haragudj már meg, de itt elég komoly gondok vannak. A százalékszámítás nem éppen így működik, hogy összeadod, hogy 20%+12%=32%, hát mindjárt sírok. :D Matekod meglett?
Na figyike, akkor levezetem neked:
117 pontot lehet összeszedni írásbelin, 33-at pedig szóbelin, eddig oké, még érted. A kettő összege együtt 150 pont, gondolom ez is stimm még. És ebből a 150 pontból kell 25%-ot elérned, lényegtelen, hogy milyen arányban, de a szóbelivel és írásbelivel együtt összesen minimum 37,5, illetve kerekítve 38 pontot. (ismétlem: ez a 150 pont 25%-a, vagyis negyede)
Na most szerinted, ha te 24 pontot kaptál az írásbelire, és 4 pontot kapsz a szóbelidre, azzal neked megvan a 38 pont?
De nézzük csak 4 ponttal hány százalékod lenne:
(24+4)/150*100=18,6, vagyis mivel nincs felfelé kerekítés, ezért 18%, ami bukta.
Tehát, még egyszer, hogy nyomatékosítsam a helyzetedet:
38 pontot kell összesen összekaparni egy ketteshez a szóbelin és írásbelin összesen. Ha neked van 24 pontod az írásbelin, akkor ez azt jelenti, hogy a szóbelin a minimumhoz 38-24, vagyis 14 pontot kell elérned.
Köszönöm utolsó , mostmár világos ! :D
Én is számoltam ilyet. De mostmár értem , köszi!!!!
Na, jól van akkor, örülök, hogy sikerült megérteni. :D
Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!