Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire kell átfogó tudás a...

Mennyire kell átfogó tudás a földrajz szóbelihez?

Figyelt kérdés
Valószínűleg kedden érettségizek (+,- 1 nap) Az írásbelim 5ös lett, 87%. Nem nagyon tanultam most szóbelire, mert nagyon hajtok egy másik tárgyra. Azonban duplázni szeretném a pontjaimat, hiszen földrajzzal szándékozom továbbtanulni a Szegedi Egyetemen. Mennyire kell részletesen tudni a dolgokat? Amit az atlaszból ki tudok nézni, azzal szinten tudom tartani a 87%-ot? A társadalomföldrajzzal igazából nincs nagy gond, sokat olvasok, hamar megértem a dolgokat. Azonban a természetföldrajz már keményebb dió.
2010. jún. 16. 22:48
 1/6 anonim ***** válasza:

A természetföcihez kell, legalábbis szerintem.

Én spec. a zonális talajokat húztam, ha most nem nézem át hozzászólni nem tudtam volna.

Társ.föci valóban inkább logika, olyan tételt húztam amit nem tanultam meg, mégis a térkép+józan paraszti ész segített.

Term. föci nekem sem ment, nem volt más mód, bemagoltam, mert azt összefüggésből nehéz kikövetkeztetni.

2010. jún. 17. 00:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Végül is van még egy kis időm. azalatt átnézem a tételeket:)
2010. jún. 17. 00:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Előző hozzászóló! Ha valamiben van összefüggés, akkor abból miért nehéz következtetni???

A földrajz egyik nagy összetevője a kettőből a természetföldrajz, pl. ha talajokat húzol de nem tudod, ellenben tudod a növényzeti, éghajlati övezetességet, a térképen látod a domborzatot, akkor abból már tudsz következtetni a talajokra. Ha ilyen jól sikerült az írásbelid, nem lehet gond, hogy összefüggően és logikusan beszélj majd bármiről a szóbelin.

2010. jún. 17. 19:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Igazából csak elkezdtem tanulni. Nincs nagy gond vele, csak nagyon felnézek a tanárra, így ha nem vagyok biztos a dolgomba, inkább nem mondom. De ez csak az érettségi, inkább ejtek tárgyi hibát, legalább ott van a lehetőség, hogy esetleg jó lesz. A természetföldrajzban a bonyolultabb témákkal van bajom, mint a karsztosodás vagy a kőzetképződés.
2010. jún. 17. 22:30
 5/6 anonim ***** válasza:
milyen lett a szőbeli?
2010. júl. 24. 01:27
 6/6 A kérdező kommentje:
A term. földrajznál kihúztam a Föld belső szerkezetét és fizikáját.. Amikor megláttam, azt hittem, hogy végem :) Nem volt hozzá forrás, de lehetett Atlaszt használni. Abból kinéztem pár dolgot, ami alapján tovább tudtam fűzni a mondandómat. Próbáltam hozzá kapcsolódó szakszavakat is használni. Végülis magabiztosan mentem ki felelni (ez volt az utolsó szóbelim, az előzőeknél nagyon jó feleleteket adtam) Így jó lett. A társ.földrajzzal nem volt semmi gond. Az ment:) végül 88%lett a szóbeli+ az írásbeli.
2010. júl. 25. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!