Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Idén érettségiztem középszinte...

Idén érettségiztem középszinten, ma kaptam meg, szerintetek jók lettek az eredmények?

Figyelt kérdés

Magyar: 45%

Matematika: 33%

Történelem: 66% - szóbeli dicséret

Angol: 60%

Informatika: 69% - szóbeli dicséret

Informatika ismeretek: 60% - szóbeli dicséret

Műszaki egyetem a cél!

2018. jún. 20. 21:16
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Elvégzem az okj vizsgát szerintem, ez alatt tanulom a nyelvet, talán összejön majd egy állami b2 angol nyelvvizsga is, és kimegyek külföldre! van az embernek egy tonna papírja és nem veszik fel.. :)
2018. jún. 21. 13:06
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Tudod egyáltalán, hogy mi van matekból mérnökinformatikus szakon 1. félévben? Kőkemény analízis, deriválás, integrálás, határértékszámítás, komplex számok. 33%-os matekérettségivel nyilván nem vesznek fel. Ha szerzel többletpontot és kitűnő voltál, akkor van esélyed jövőre bejutni, 2 év múlva emelt érettségi nélkül sehova nem juthatsz be. Sokan 5-ös emelt matek érettségivel bukdácsolnak az egyetemen matekból, ezzel az eredménnyel nem sok esélyed van elvégezni az egyetemet, ha nem kapod össze magad. Ezen az oldalon letesztelheted a matektudásod, BME-n ilyen szintű a 0. zh matekból (ami az első héten van középiskolai anyagból): [link]
2018. jún. 21. 13:54
 13/17 anonim ***** válasza:
75%

Azt írtad hogy műszaki egyetem a cél, de melyik? Mert ha "A Műszaki egyetem" akkor ez oda igencsak kevés ha az alapokkal nem vagy eléggé tisztában, márpedig 33% elég kevés, sőt... nem beszólásból de az első részből 23 pont úgy hozható hogy az érettségire készül az ember 3 órát. (anno matektanáromnál meg kellett írni általánosban az érettségit, és aki kicsit is értette hogy mi van a 25-30 pontot kihozta).

Az egyetemek ilyen érettségivel felejtősek, inkább okj-t csinálj.

2018. jún. 21. 21:47
 14/17 A kérdező kommentje:
Akkor a programozást, hálózatit el is felejthetem egy életre?
2018. jún. 22. 09:34
 15/17 anonim ***** válasza:

Rendszergazda, hálózat üzemeltető lehetsz okj-val is. Nyilván nem lesz annyi a fizetésed, mint egy diplomásnak (hanem nagyon kevés lesz), de el fogsz tudni helyezkedni.

Programozás viszont felejtős, mert okj-k sajnos nem adnak olyan tudást, amivel munkába lehetne állni.

2018. jún. 22. 09:41
 16/17 anonim válasza:
Jó lesz a közmunka hidd el nekem.
2018. júl. 13. 01:05
 17/17 anonim ***** válasza:
Egyébként a BME-n van az üzemmérnök informatikus szak, ahova nem kell annyira a matek (lebutított, kevés van csak). Szóval nem igazán kell hozzá. Jövőre jelentkezhetsz, ha idén elmulasztottad. Várhatóan a ponthatár is kevés lesz.
2018. júl. 13. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!