Ha megbukok érettségin szakmai tárgyból, választhatok másikat?
Sajnos nem. Én informatika szakon vagyok szakgimnáziumban, és kötelező szakmai informatika érettségit tenni. Én tettem "sima" (gimis) informatikából emeltet, és NEM váltotta ki a szakmai infót. Ha megbukok szakmaiból, nem kapok érettségit, hiába van meg az 5 tárgy.
Elég szemétség szerintem, de ez sajnos minden szakmai érettségis tárgyra igaz.
De igen! Csak nem most.
Ha mondjuk az elsőnek megvan a közismereti informatika meg a négy másik tárgy, és nem megy át a szakmain, akkor ősszel besétál egy gimnáziumba, leteszi az öt érvényes tárgyát, és jelentkezik gimnáziumi érettségire, és megkapja minden további vizsga nélkül.
Akinek nincs egy ötödik tárgya készen, és bemegy ősszel egy gimnáziumba, az jelentkezhet bármilyen más tárgyból, csak akkor már fizetni kell azért az egyért, ha eredetileg nem jelentkezett.
Szóval ez a kiskapu, gimnáziumi érettségi szakma nélkül, de nem a rendes érettségin, hanem utóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!