Érettségi nélkül megélhetek?
20/F
Szlovákiából származom.
Sziasztok.
Fizikából megbuktam félévben és most év végén is úgy néz mi hogy megbukom. Hat 5-öm van és egy 4-es. Máma mondta, hogy 5 lesz de még nem zárta le véglegesen. Holnap és pénteken van óránk még. Rám van ülve úgy érzem. Megcsináltam a jogsit azóta ilyen hozzám, szigorú. Mert még tavaj az ő helyére parkoltam, és ez nem tetszett neki, és még az sem, hogy a jogosítványt letettem és a fizikát nem tudom megtanulni.
Végem van, nem bírok már. Adminisztrátort tanulok, de ha lenne érettségim akkor sem lenne kitudja milyen munkám vagy? Mik a véleményetek? Hova mehetek dolgozni érettségi nélkül?
Ha jól értem az 5 nálatok azt jelenti, hogy megbuksz. Szerintem akkor ez most már bukás lesz így, ha nem vagy végzős akkor még nyáron pótvizsgázhatsz nem? Szerintem mindenképpen próbáld meg elvégezni a sulit.
Érettségi nélkül is van élet egyébként, simán lehet találni munkát pl.: gyárakba szalaghoz, mezőgazdaságba is vannak jó helyek ha már van jogsid, betanított munkás, könnyű fizikai munkák stb.
Szerintem ha letetted a jogsit, a sulit is megfogod tudni csinálni. Ha végzős is vagy, menj pótvizsgára és utána ősszel ha van érettségizz le, ha meg nem vagy végzős akkor pótvizsgázz le, tanuld meg nyáron azt a fizikát.
Két osztálytársam is említem példának, mindkettő rossz tanuló volt. Az egyik nagy nehezen elvégzett kettesre egy szakmunkásképzőt, majd a rendszerváltás után kamionos lett Németországban. Havi 600 000 Ft körül keres.
A másik a hegesztő szakmát is alig tudta kitanulni szintén egy szakmunkásképzőben, azt hiszem nincs is szakmunkás papírja. Nemrég diplomás mérnökként és egykori jeles tanulóként jártam nála hogy ellessem tőle a méhész vállalkozást, mivel munkahelyen nem szeretek én sem cseléd lenni. Egy luxus terepjárója is van a családi kocsi mellett, meg szép nagy házat is összehordtak a szorgos méhei. Plusz a nap 24 órájában a családdal törődhet, soha nem azt kell mondania a gyerekének hogy ha azt kérdi hogy "apu játszol-e velem" hogy "hagyjál békén mert hulla fáradt vagyok és holnap is mennem kell gazdagítani a milliárdosokat és építeni a kapitalizmust". Hanem azt hogy "mit szeretnél játszani, elmenjünk pecázni?".
Na, lehet a népbutító és nyomorba döntő iskola nélkül érvényesülni? Vagy a 6 elemis Stadler 27 diplomát tett le a sikeréhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!