Meg most leszek gimis. De a gimi csak 2 év . És tetszik a pszichológia . Szeretem az embereket hallgatni a problémáikról. Az érzéseikről. Lehet h pszichológia jó lenne nekem azt hiszem
...
Mennyi év az egyetemen és milyen ágazatai vannak ?
2018. jún. 19. 20:28
1/7 anonim válasza:
2 éves gimi?
2018. jún. 19. 21:42
2/7 anonim válasza:
3 év alapképzés + 2 év mesterképzés + 2 vagy 3 év szakképzés + tehetsz még kb 2 év alatt doktorit is, de az nem kötelező
(De ez a 2 éves gimi engem is érdekelné, hogy ez hogyan?)
2018. jún. 19. 22:04
3/7 anonim válasza:
Én is azon a 2 éves gimin gondolkodom.Véleményem szerint ahoz hogy az emberek problémáit meghallgasd nem szükséges pszichológusnak menned,ehhez egy mély indíttatás kell,viszont ha az megvan akkor az ugy okes.Egyébként a mi sulinkban a szociális munkás is hasonló feladatot töltött be
2018. jún. 19. 23:58
4/7 A kérdező kommentje:
Nem magyarországi vagyok hanem kárpátaljai. 15 evésen kezdem a gimit 17 evés koromra kijárom . 11 osztály van . Szeptembertől kezdem a gimnáziumot és így 2 év. De akkor a pszichológia vagy 4-6 év? És szerintetek nagyon nehéz?
2018. jún. 20. 17:38
5/7 anonim válasza:
Leírtam, hány év, számold ki! Nem 4-6, hanem minimum 7-10. Az alapképzés sehova sem jó, max teszteket vehetsz fel, másra nem jogosít fel valójában. A mester ha megvan, azzal már ha szerencséd van, elkezdhetsz dolgozni, de mellette levelezőn kell csinálni a szakosodást. Ami mint írtam, 2-3 év. Aztán csinálhatsz doktorit, ha akarsz, az már nem kötelező.
2018. jún. 22. 09:43
6/7 anonim válasza:
Ha szereted, kezdd el :)
3 év a pszichológia BA diploma, és asszisztensnek, adminisztrátornak már ezzel is el tudsz menni.
Utána meg meglátod, merre akarsz haladni, maradsz-e a pszichológia terén.
Én nem maradtam, de imádom a mostani munkámat, és nagy hasznomra volt a pszicho hozzá.
2018. jún. 24. 09:15
7/7 anonim válasza:
Az előző vagyok, elfelejtetem az ágazatokra válaszolni.
BA-n még nincs ágazat
MA-n négy nagy terület van: fejlődéslélektan, szociálpszicho, kognitív pszicho, személyiséglélektan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!