Akik szeretik a törit, miért élvezik hogy be kell seggelni x db évszámot, meg egy csomó eseményt aminek a nagy része nem is igaz?
Nagyfokú tudatlanságra vall, hogy ha a történelmet hazugságok halmazának tartod.
A történelem az egyik legfontosabb tantárgy. Ha nincs multad akkor nincs jelened és a jövőd is bizonytalan. Valószínűleg rossz technikával tanulsz. A történelem láncolatában van logika, az évszámokat meg igazán könnyű megjegyezni. (megjegyzem: mióta mobiltelefonok vannak azóta az emberek nem jegyzik meg a telefonszámokat, szerintem ezért is nehéz az évszámok megjegyzése).
Van, akinek nem kell "seggelni". Én az eseményeket első-egy két olvasásra megjegyeztem, szerintem érdekes a történelem. De felnőtt fejjel látom csak igazán, hogy mennyire összetett a világ (pl. a különböző konfliktusok), amit a történelem nélkül nem lehetne érteni.
Persze ízlések és pofonok, de szerintem minden tantárgyban van valami szépség és a maga módján mindegyik hasznos.
Amúgy érettségiig kell csak kibírnod, ha nagyon utálod, onnantól nem kell vele foglalkoznod. Addig is kitartás, mindenkinek megvan a maga "mumusa" a tárgyak között. Én azt javasolnám, hogy ne magold, hanem értő olvasással menj végig az anyagon, közben képzeld is el a történéseket. Ha feleslegesnek is érzed a tanulását, hidd el, nem az! :)
Nézd, te már eldöntötted, hogy utálod, és nem azért akarsz érveket, mert nyitott vagy rá, csak néhány lenéző megjegyzést akarsz megereszteni annak, akinek más a véleménye. Ezzel erősíted azt a rossz sztereotípiát, amit sokan megfogalmaznak a mérnök hallgatókkal kapcsolatban.
(Amúgy én is jártam a BME-re, de ettől még NAGYON szerettem a törit - csak az első világháború utáni időszak többségét már nem, legalábbis azt, amit a középiskolás tananyag kiragadott belőle)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!