Lehetséges az ELTE magyar szakán egy 15-20 pontos növekedés?
Figyelt kérdés
370-380 pontra számítok, tavaly 350 volt a ponthatár, az utóbbi években nem volt ennél magasabb, régen volt csak 380 fölött. Viszont most elég könnyű volt a magyar emelt szintű írásbeli. Kell-e aggódnom emiatt, vagy nem sok értelme van?2018. jún. 5. 01:09
1/8 anonim válasza:
Semmi értelme nincs aggódni, attól semmi sem lesz jobb. Vedd úgy a dolgokat, ahogy jönnek, felesleges szoronganod. Nyilván lehetséges emelkedés, de csodák nincsenek. Ha könnyű volt az érettségi, akkor mindenkinek jobb pontjai lesznek, így a konkurens egyetemeken is magasabbak lesznek a pontok, és a jobb diákok odamennek, te meg fellélegezhetsz. Érzésem szerint nagyon kevesen írják be a magyar szakot első helyen, mindenki menő szakokra igyekszik (nemzetközi kapcsolatok és egyéb jól hangzó, a valós életben annál kevesebbet érő szakokra).
2/8 A kérdező kommentje:
Most, hogy megkaptam az eredményeket, már nem nagyon aggódom. :D Egy átlagos szóbelivel.is elég jó pontszámom lenne.
2018. jún. 5. 10:15
3/8 anonim válasza:
Gratulálok! Jó tanulást! Viszlát az egyetemen. ;)
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2018. jún. 5. 10:43
6/8 A kérdező kommentje:
88 az írásbeli, szóbelizni még nem voltam.
2018. jún. 11. 01:41
7/8 anonim válasza:
Utolsó vagyok: ilyen jó eredménnyel kizárt, hogy ne vegyenek fel. :) Biztosan lesz emelkedés, most nálunk is elég jó magyarok születtek, de 380 fölé nem hiszem, hogy megy. Én az angolt meg a magyart duplázom, így 460 körüli pontom lesz, pedig rosszabb magyart írtam, mint te (84%), gondolom akkor neked még több is lehet. Mondjuk nekem a pluszpontok miatt sok, ugye 50 a magyar miatt, nyelvvizsga, meg OKTV.
8/8 A kérdező kommentje:
460 fölött? Azt erősen kétlem, de azt is nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy ne 400+ legyen.
2018. jún. 11. 11:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!