Miért jelentkeztek idén ilyen kevesen Debrecenbe orvosira?
Sziasztok! Idén érettségiztem, orvosnak szeretnék továbbtanulni. Kicsit átböngészve a statisztikákat észrevettem, hogy idén Debrecenbe 143 emberrel jelentkeztek kevesebben, első helyen pedig 44-gyel. Pestre többen jelentkeztek, míg Pécsre és Szegedre kevesebben, de csak 20-30 a különbség, sőt Szegedre első helyen még többen is, mint tavaly. Debrecenbe ilyen kevesen még sosem jelentkeztek, mióta két emelt szükséges, illetve első helyen is csak pont 2013-ban volt kevesebb felvételiző.
Mit gondoltok, mi lehet ennek az oka, illetve az írásbelik nehézségét figyelembe véve, milyen hatással lehet ez a ponthatárokra? Tudom, hogy jelenleg ezek csak spekulációk, és nem lehet messzemenő következtetéseket sem levonni, de érdekel erről a véleményetek. Előre is köszönöm midenkinek!
Össze-vissza változik a jelentkezők száma, ritkán van konkrét oka (pl ha valamilyen botrány van az egyetem körül vagy épp nagyobb átszervezések vannak kevesebben jelentkeznek, de a DE esetében nincs ilyen).
Ha kevesebben jelentkeztek esélyes hogy pár ponttal alacsonyabb lesz az idei ponthatár, de nagy változást én tippelnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!