Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek mit csináljak?...

Szerintetek mit csináljak? Folytassam az egytemet vagy menjek inkább OKj-ra?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok. Levelezőre járok egyetemen.A szakom gazdálkodási mérnök.Az előző félévben egy tárgyam sikerült plusz szereztem néhány aláírást is. Idén 5ből 3om tárgyam lett meg és egy áláírásom. Szerintetek van esélyem befejezni? Olyan rossz érzés ,hogy nem találok munkát. Ahol lett volna lehetőség dolgozni ott nem fizetik ki az embert. A szüleim felájánlották ,hogy kifizetik a félévemet ,de nem tudom tisztességes lenne e lenyúlni őket. Viszont azon gondolkodom mostanában ,hogy elvégzek egy OKJ-s képzést és leteszek egy nyelvvizsgát és utánna folytatom az egyetemet. Szerintetek? Nagyon tanácstalan vagyok? Vagy menjek el egy bolti eladó szakmát tanulni? Viszont ez is sok pénzbe kerülne.Habár utánna el tudnék helyezkedni és vissza tudnám fizetni a suli árát. Vagy menjek egyetemre és mellette végezzek el egy ingyenes esti OKj-t? Fogalmam sincs ,hogy mit tegyek! Szerintetek mi lenne a helyes megoldás? Ti mit tennétek a helyemben?
2010. jún. 15. 08:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenféleképpen érdemes elvégezned egy OKJ-t, addig amíg ingyenesen megteheted. A fősulit mellette folytathatod, ha nagyon nemtetszik, akkor hagyd ott, de ha tudod fizetni és van még benned egy kis kitartás akkor folytasd. Tudod csinálni mind2-t. Főleg ha nappalin vagy az okj-n, akkor kapsz családi pótlékot, meg ingyen tudsz érettségit javítani, így akár felvehetnek más fősulira, vagy államilag finanszírozott képzésre is :)
2010. jún. 15. 09:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Szerinted milyen OKJ-s képzést válasszak? Én arra gondoltam ,hogy jó lenne egy olyan szakma amit bele tudok számíttatni a tanulmányaimba. Remélem érted mire gondolok.
2010. jún. 15. 13:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha tetszik ez a pálya, akkor maradjál, de ha nem, akkor felesleges. Az OKJ-t pedig érdemes kihasználni! :)
2010. jún. 24. 16:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is használd ki, h ingyen tanulhatsz okj-n. (egyébként családi pótlékot estin is kapsz)

De miért nem csináltad meg a tantárgyaidat? Nálunk ha ennyire nem teljesítesz, akkor kirúgnak. Ha ennyire nem megy az egyetem már első évben, lehet érdemes lenne csak az okj-ra koncentrálni, főleg h fizetned is kell érte...

ha szereted ezt a szakmát, akkor maradj meg ennél.

2010. jún. 24. 18:39
 5/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Igen ,szeretem ezt a szakmát. Azért nem tudtam teljesíteni a tárgyaimat ,mert én humán középsuliból mentem egyetemre. Én nálunk a reál tárgyakat nem is oktatták. Ezért le voltam maradva rendesen. :( Plusz még az is közrejátszott ,hogy családi problémáim is voltak és nem tudtam igazán koncentrálni. :( Az is rosszul érintett ,h levelezőre jutottam csak be.

Nálunk 6. félévig kell összeszedni levelezőn egy bizonyos kredit mennyiséget és ,ha azt nem éred el akkor rúgnak ki.

Viiszont igazad van. Én is arra a döntésre jutottam ,h csinálok egy OKJ-t és utánna folytatom az egyetemet. REm sikerül.

2010. jún. 25. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!