Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szeged biológia szakra szerint...

Szeged biológia szakra szerintetek így még mindig van esélyem bekerülni?

Figyelt kérdés

Az SZTE biológia szakon ahogy utánanéztem már évek óta alapponthatár van, tavaly is 284 volt a bejutáshoz szükséges küszöb.

És néhány ismerősömtől aki ott van, azt hallom hogy nem egy túljelentkezéssel küzdő szak.

Nekem körülbelül 305 pontom minimum lesz, ez tényleg a legrosszabb forgatókönyv ami adódhat.

Valószínűbbnek tartom hogy 310 és 320 között lesz a pontszámom, de nézzük a legrosszabb eredményt, ami szerint 305 pontot érnék el.

Elvileg ekkor is be kell kerülnöm, ha nincs túljelentkezés.

Úgy értem, van 200 hely és első helyre beírta mondjuk 190 felvételiző.

Megnéztem a tavalyi statisztikát.

Abban az áll hogy jelentkezett összesen 171 felvételiző a biológia szakra első helyen, végül felvettek 189-et (nem tudom honnan van a többlet).

Így elvileg 305 ponttal még "vígan" bekerülhetek.

(nyugodtabb lennék kicsit távolabb a ponthatártól).

2018. máj. 17. 23:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Fel fognak venni nyugi. :) Ide jártam, de 1 év után otthagytam.
2018. máj. 20. 15:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Kb 285től lehet idén is bekerülni szerintem. Én is odajelentkeztem.
2018. máj. 21. 19:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Bocsi az offért, de miért szeretnél oda menni? Van valami konkrét célod vele a jövőre nézve vagy csak "érdekel a biológia" alapon szeretnél? Nekem jártak oda ismerőseim, de sokan csalódottak voltak, mert elég kevés lehetőség van vele utána.
2018. máj. 25. 20:54
 4/5 A kérdező kommentje:

egyáltalán nem off, örülök hogy valakivel végre beszélhetek erről.

Komoly elképzeléseim vannak vele és nem a "Hát jobb ötletem nem volt, máshoz sok pont kellett volna, meg egyébként is szerettem a bioszt középsuliban" féle történet áll fenn nálam.

Ebben a tudományban szeretnék elmélyedni, és ezen belül szeretnék egy területtel foglalkozni.

Hogy ez melyik lesz még nem tudom biztosan megmondani.

A terepi ökológia, populációk állapotának változásai, életközösségek vizsgálata érdekel nagyon, hasznosnak, szépnek, és számomra élhető munkának tartom.

Tetszik hogy egy olyan tudomány ami nem zár kizárólag a négy fal közé.

Ugyanakkor a génsebészet, modell szervezetekben végezhető kutatások is érdekesek.

Ezt még meglátom, de ez tényleg egy olyan tudomány amit élvezettel tanulnék, és űzném a jövőben szakmaként.

Persze, az egyetem rész teljesen más mint a szakma.

Lesznek számomra kevésbé szeretett tárgyak, lesznek szórótárgyak, amikhez meg kell tanulni jól beosztani az időt, lesznek indokolatlan anyagok, amik nem kellenek majd akkor se ha már benne leszek a saját részterületemen, és lesz az egésznek egy folytonos nyomása az elért jegyek, kreditek, meg egyebek miatt.

Ezt tudom, de hosszú távon megéri.

Szeretnék világot látni, és nem olyan munkát végezni amit csak a pénzért csinálok. A kutatói munka szerintem ilyen.

Legalábbis a kutató ismerőseim elmondásai alapján hozzám ez illene, és ők is azt mondták alkalmas lennék.

Egyelőre simán csak a sz#r élethelyzetem akadályoz.

Ha tanulok és nem tudok dolgozni akkor nincsen pénzem, ha dolgozok és van pénzem akkor nem tudok tanulni.

2018. máj. 25. 23:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha tudsz ilyen lehetőségeket akkor hajrá jól hanzgik.

A pénzes témához, menj el koliba az kb 10.000 ft havonta, első félévben lehet igényelni ösztöndijat és szociális alapon adják, utána is lehet pályázni ez lehet akár 20-30 ezer ft is havonta, második félévtől meg már van tanulmányi ösztöndij ami 9-30 ft körül van, de elérni egy 15ezret egyáltalán nem nehéz, van még bursa ösztöndij is ennek olvass utána abból is csoroghat még pici pénz ezekből már bőven megtudsz élni Szegeden, meg akár diákmunkára is el lehet nézni hétvégente. A legrosszabb esetben meg ott a diákhitel, amiről rosszat mondanak, de ha nincs más lehetőséged és tisztában vagy azzal, hogy ha elvégzed olyan munkát kapsz amiből vissza is tudod fizetni akkor mindenképpen megéri, mert ne a pénz tartson vissza a jövődtől, de diákhitelt felvenni egy piacképtelen szakra valóban hülyeség.

2018. máj. 28. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!