Átsorolhatnak úgy ha a félév során baleset miatt nem tudtam bejárni?
Figyelt kérdés
A TVSZ-ben nem találtam, de sok helyen olvasom, hogy ha baleset ér akkor nem sorolhatnak át annak ellenére, hogy nem lett meg a 36 kredit. A félév során (ráadásul testnevelés órán) ínszalag szakadásom volt, hivatkozhatok erre a TO-n (vagy ahol kell), hogy ne soroljanak át?2018. máj. 11. 21:16
1/11 anonim válasza:
Ha baleset ért, akkor utólag tudsz passziváltatni, így nem nézik a mostani féléved. Esetleg méltányossági kérelmet tudsz beadni, de valószínűleg elutasítják, mivel az átsorolás törvényben van szabályozva, az alól az egyetem nem adhat felmentést.
2/11 anonim válasza:
Bizony. Passzívra tetesd át magad. Ezt meg lehet csinálni. De csak akkor, ha majdnem egész félévre vonatkozik. Ha most a baleset csak 2 hetet érintett és mondjuk emiatt nem tudtad a zh-kat megírni akkor a tanárokkal kell beszélni, hogy útólag irhasd meg.
3/11 anonim válasza:
De ezt csak akkor lehet, ha kórházban voltál végig, mást nem fognak elfogadni, csak kórházi zárójelentést, hogy ott voltál X ideig bentfekve.
4/11 A kérdező kommentje:
De már vége a szorgalmi időszaknak és eddig nem volt biztos, hogy nem lesz meg a 36 kredit.
2018. máj. 11. 21:38
5/11 A kérdező kommentje:
Egyébként 4 hétig volt gipszbe a lábam és több órát is kihagytam emiatt.
2018. máj. 11. 22:19
6/11 anonim válasza:
Döntened kell. Vagy fontosabb az állami képzés és passziváltatod utólag a féléved, vagy fontosabb a félévi teljesítményed és nem passziváltatsz, de átsorolnak fizetősre. Ha passziváltatsz, akkor minden félévi eredményed elveszik, ezzel sajnos számolnod kell.
7/11 anonim válasza:
Ha nem kórházban feküdtél akkor nem kötelességük elfogadni sajnos. Ez nem a te hibád hanem a rendszeré. De ha humánusak és van bennük egy kis méltányosság akkor elfogadják. Azt mondják gipszbe is bejárhattál volna. Én is láttam egyetemen aki gipszbe két mankóval jött be minden órára.
8/11 anonim válasza:
Amúgy 36 kredit 1 évr kell. Egy fél év alatt meg legalább 30 kreditet felveszel. tehát igazából kb 6 kreditet kéne most csinálnod. Beszélj a tanárokkal, hogy zh-t tudj megírni vagy vizsgázni. 1-2 úgy is engedni fogja. Így nem buksz annyit.
9/11 A kérdező kommentje:
31 kreditet gyüjtöttem össze a 2 félév során: a 2. félévben 2 tárgyat buktam, ebből egyet hiányzás miatt, így végül egy tárgyon állt a dolog de nem enged vizsgára menni.
2018. máj. 12. 09:06
10/11 A kérdező kommentje:
Megpróbálok utólagos passzíválást, csak sajnálom a többi tárgyat, mert mind 4-5 ös volt. Ilyenkor gondolom vissza kell fizetni valamennyit meg a diákom is elveszik, igaz?
2018. máj. 12. 09:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!