Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták milyen tanulságot...

Egyetemisták milyen tanulságot vontatok le eddig?

Figyelt kérdés

Én most fejeztem be az első évet és kicsit számot vetettem =)

Tényleg van olyan tanács, amit érdemes megfogadni, mert csak neked lesz jobb.

Ti milyen tanulságot vontatok le az első/ x. év végén?

20/l

2010. jún. 14. 13:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én már másodéves vagyok.

Amit megtanultam, hogy ne hagyj vizsgát a köv félévre. Meg, hogy a napi háromnegyed óra buszozás alatt simán át lehet olvasni a tételeket.

Ne szólj be egy professzornak mert te húzod a rövidebbet :D

A pörgős puskát már szinte mindenki ismeri. :D

Érdemes köszönő és beszélgető viszonyba lenni a stréberekkel, mert ők mindig megszerzik fénymásolva a legtutibb könyveket :D

Órán jegyzetelni kell nem dumálni :D Arra ott van a félórás szünet.

A postás bácsi mindig tud projektort szerezni :D

Kb ennyi :D

2010. jún. 14. 13:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Hoppá! :D

A postás bácsi portás bácsi lenne :D

Bocs!

Ja! És még 2 tanács! A neptun és a tanulmányi osztály nem minket szolgál! És fuss a tanár után ha kell az aláírás! :D

2010. jún. 14. 13:55
 3/12 anonim ***** válasza:
53%

csak akkor tudsz puskázni, ha engedik

csalj amikor csak lehetőséged van rá

hajts a megajánlott jegyekre

csak a legszükségesebb órákra járj be

szerezz sok ismerőst :D

2010. jún. 14. 14:06
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Vércse módjára csapj le a tantárgyfelvételnél a jó időpontokra.
2010. jún. 14. 14:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

- Érdemes a nehéz vizsgákat előre rakni

- Az utolsó vizsgahetet, ha van rá mód, érdemes szabadon hagyni, az esetleg UV-nak:D

- Néha jobb, ha az ember otthon készül, mintha bemegy órára

- Egy buli után jobb otthon aludni még pár órát, mint végigszenvedni pár előadást

Ezeken kívül inkább ilyen szakra vonatkozó tanulságokat vontam le:) (Melyik vizsgát hova érdemes rakni, melyik tanárnak mi a heppje...)

Te milyen tanulságokat vontál le?

2010. jún. 14. 14:15
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Első és utolsó 2 előadásra mindig menj be, az utolsón jegyzetelj, mert vizsgakérdéseket mondhatnak. Légy jóban sok emberrel, kérdezz rá a szak jegyzetes oldalára és böngészd végig jó alaposan :D ha már megszerezted a vizsgakérdéseket, legalább azt dolgozd ki és írd meg puskának. Ha lusta vagy még puskát is írni, legalább ipodra/pda-ra tedd fel doksiban :D A lábad közé rakni a puskát tuti dolog. Vizsgára mindig menj fél órával előbb, hogy beülhess hátulra, a személyidet sose hagyd otthon, vegyél fel pár potya tárgyat, hogy szerezhess ösztöndíjat, a potya trágyat meg csináld meg ötösre. Ha vizsgán nincs pontlevonás, mindenhová írj be/karikázz valamit, még be is jöhet. A fölöslegesen megvett könyveket igyekezz minél előbb rásózni a gólyákra, vizsgára mindig menj be, még ha semmit nem is tanultál, legalább puskád legyen.
2010. jún. 14. 14:16
 7/12 anonim ***** válasza:
44%

--puskázni tanulj meg,ne a hülyeséget

--csak a szükséges órákra járj be

--katalógusra irasd fel magad

--8tól kezdődő órát fel se vedd,ugyse mész be

--vizsgát se vegyél fel 8ra,szintén nem mész be

--tanulmányisnak csokit vinni,és bármit megtesz(olcsobb mint iv dijat fizetni:D)

--diákérvényesitőt félévente 1x el lehet hagyni...jópénzért...

--koliból kell min 1 év,vagy nagyon sokat ottlógni

--elosztóközpontosnak lenni jó (msnre felvenni minden értelmes embert,igy elég kiirni ha kell valami,10percen belül kapod)

--felsőbbévesekkel nem árt jóban lenni (bár lebukhatnak hozzád,de fix hogy van előző éves téelsoruk,zhsoruk megoldva,és puskájuk is)

--gólyatábor...elsősként megnéztem kik buktak le hozzám,utána éekben megnéztem kikel fogok továbbra is pár órára járni sokadszor:D

--utolsó félévben elsős tantárgy ciki miközben már a diplomamunkád elbiráláson van...

--attol hogy első 2 évben összesen 20kreditet teljesitettél,,utolsó évben simán teljesithető 60-70/félév ha szépen tudsz nézni,nyigni,puskázni,könyörögni:D

egy kereken 1 hete mérnök lány aki szeptembertől ismét elsős

2010. jún. 14. 14:18
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én már végeztem, csak a szakdogaleadások és az államvizsga van hátra. Nálam ezek a fő tanulságok:

-érdemes az első vizsgaidőpontra feljelentkezni

- szóbeli vizsgákra könnyebb együtt készülni a csoporttársakkal (persze miután otthon átolvastam az anyagot)

-nem minden órára érdemes bejárni

2010. jún. 14. 14:20
 9/12 anonim ***** válasza:

-a fontosabb órákra járj be

-a tesit ne tedd kora reggelre, mert úgyse mész be

-iratkozz be a könyvtárba, mert sok használható dolog van, és ha nincs otthon net, akkor tudsz gépezni

-legyél sok emberrel jóban

-hallgass a felsőbb évesekre, mert nem mondanak hülyeséget

-a határidős munkákat ne hagyd a végére, mert nagyon el lehet úszni

-kövesd a tantervi hálót, mert változtatják évközben

2010. jún. 14. 17:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Úristen! A jövő diplomásai!
2010. jún. 14. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!