Egyetemisták milyen tanulságot vontatok le eddig?
Én most fejeztem be az első évet és kicsit számot vetettem =)
Tényleg van olyan tanács, amit érdemes megfogadni, mert csak neked lesz jobb.
Ti milyen tanulságot vontatok le az első/ x. év végén?
20/l
Én már másodéves vagyok.
Amit megtanultam, hogy ne hagyj vizsgát a köv félévre. Meg, hogy a napi háromnegyed óra buszozás alatt simán át lehet olvasni a tételeket.
Ne szólj be egy professzornak mert te húzod a rövidebbet :D
A pörgős puskát már szinte mindenki ismeri. :D
Érdemes köszönő és beszélgető viszonyba lenni a stréberekkel, mert ők mindig megszerzik fénymásolva a legtutibb könyveket :D
Órán jegyzetelni kell nem dumálni :D Arra ott van a félórás szünet.
A postás bácsi mindig tud projektort szerezni :D
Kb ennyi :D
Hoppá! :D
A postás bácsi portás bácsi lenne :D
Bocs!
Ja! És még 2 tanács! A neptun és a tanulmányi osztály nem minket szolgál! És fuss a tanár után ha kell az aláírás! :D
csak akkor tudsz puskázni, ha engedik
csalj amikor csak lehetőséged van rá
hajts a megajánlott jegyekre
csak a legszükségesebb órákra járj be
szerezz sok ismerőst :D
- Érdemes a nehéz vizsgákat előre rakni
- Az utolsó vizsgahetet, ha van rá mód, érdemes szabadon hagyni, az esetleg UV-nak:D
- Néha jobb, ha az ember otthon készül, mintha bemegy órára
- Egy buli után jobb otthon aludni még pár órát, mint végigszenvedni pár előadást
Ezeken kívül inkább ilyen szakra vonatkozó tanulságokat vontam le:) (Melyik vizsgát hova érdemes rakni, melyik tanárnak mi a heppje...)
Te milyen tanulságokat vontál le?
--puskázni tanulj meg,ne a hülyeséget
--csak a szükséges órákra járj be
--katalógusra irasd fel magad
--8tól kezdődő órát fel se vedd,ugyse mész be
--vizsgát se vegyél fel 8ra,szintén nem mész be
--tanulmányisnak csokit vinni,és bármit megtesz(olcsobb mint iv dijat fizetni:D)
--diákérvényesitőt félévente 1x el lehet hagyni...jópénzért...
--koliból kell min 1 év,vagy nagyon sokat ottlógni
--elosztóközpontosnak lenni jó (msnre felvenni minden értelmes embert,igy elég kiirni ha kell valami,10percen belül kapod)
--felsőbbévesekkel nem árt jóban lenni (bár lebukhatnak hozzád,de fix hogy van előző éves téelsoruk,zhsoruk megoldva,és puskájuk is)
--gólyatábor...elsősként megnéztem kik buktak le hozzám,utána éekben megnéztem kikel fogok továbbra is pár órára járni sokadszor:D
--utolsó félévben elsős tantárgy ciki miközben már a diplomamunkád elbiráláson van...
--attol hogy első 2 évben összesen 20kreditet teljesitettél,,utolsó évben simán teljesithető 60-70/félév ha szépen tudsz nézni,nyigni,puskázni,könyörögni:D
egy kereken 1 hete mérnök lány aki szeptembertől ismét elsős
Én már végeztem, csak a szakdogaleadások és az államvizsga van hátra. Nálam ezek a fő tanulságok:
-érdemes az első vizsgaidőpontra feljelentkezni
- szóbeli vizsgákra könnyebb együtt készülni a csoporttársakkal (persze miután otthon átolvastam az anyagot)
-nem minden órára érdemes bejárni
-a fontosabb órákra járj be
-a tesit ne tedd kora reggelre, mert úgyse mész be
-iratkozz be a könyvtárba, mert sok használható dolog van, és ha nincs otthon net, akkor tudsz gépezni
-legyél sok emberrel jóban
-hallgass a felsőbb évesekre, mert nem mondanak hülyeséget
-a határidős munkákat ne hagyd a végére, mert nagyon el lehet úszni
-kövesd a tantervi hálót, mert változtatják évközben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!