Külföldi egyetemen tanítás lektorként. Hogyan?
Figyelt kérdés
Sziasztok, jelenleg anglisztika BA szakos hallgató vagyok. Sokáig a fordító-tolmács irányba szerettem volna haladni, viszont most egyre többet motoszkál a fejemben a gondolat, hogy kipróbálhatnám a tanítást, valahol külföldön.
Eseteg aki jártas a témában/van ehhez hasonló tapasztalata, írna nekem egy pár sort?
Pontosan milyen végzettség kell hozzá? Meg tudom közelíteni az anglisztika irányából (nyilván akkor angolt tanítanék), vagy szükséges hozzá tanári képzés?
Mit gondoltok, megérné ezt választani, vagy inkább maradjak a fordítás-tolmácsolásnál?
A válaszokat köszi előre is!
2018. máj. 1. 17:53
1/2 A kérdező kommentje:
+infó: pedagógia minoros vagyok (ha ez számít valamit)
2018. máj. 1. 17:55
2/2 anonim válasza:
Akik egyetemen oktatnak azok nagy része valamilyen kutatómunkát végez az egyetemen és ezzel együtt kötelezve vannak rá, hogy a kutatás mellett oktassanak is. Csak úgy, hogy te oktatni szeretnél menni, valószínűleg elküldenek, hacsak nincsenek jó referenciáid (tudományos publikációk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!