Ha nem megyek be érettségizni, milyen következményekkel jár?
Tudom, hogy azt kérted, ne próbáljunk rábeszélni, viszont úgy érzem már kicsit meginogtál, úgyhogy én is ráteszek egy lapáttal :)
Mindenképp menjél be szerintem! Hidd el, a tanároknak ilyenkor nem az a heppjük, hogy minél jobban megszívassanak, jót akarnak neked! Ahhoz, hogy megbukj, nem más kell, mint az, hogy ne érd el szóbelin a minimális 10%-ot! Ezt egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy ne sikerüljön. (Hisz ez 3-5 pont-tárgytól függően)
Eddig tanultál a négy év alatt, tehát még ha a pontos tételeket nem is tanultad meg, valami fogalmad biztos lesz a dolgokról! Főleg törinél, ott az atlasz, meg a forrás is, amikről rengeteg dolog az eszedbe juthat.
Menj el, hiszen:
1) elmész, lehet még jól is sikerül--> nem kell ezzel jövőre szenvednek, mikor már minden ismerősöd túl van rajta
2)elmész, rosszul sikerül-->na bumm, de legalább megvan!(Ugyanis 1000%-ra veszem, hogy NEM FOGSZ megbukni)Ha kellenek a pontok továbbtanuláshoz esetleg, akkor meg tényleg megpróbálkozhatsz még vele jövőre is.
Plusz egy dolog: ha úgy mész el,hogy áhhh úgysem fog sikerülni, tehát az esélytelenek nyugalmával, akkor legalább nem izgulsz, és ez lehet meglehetősen pozitívan fogja befolyásolni a végkimenetelét a dolognak :)
És ha elmész, akkor egy-két tipp: ne flegmázz, hogy ááá ezt te úgysem tudod. Játszd el, hogy igenis vágod az anyagot, azt a keveset a lehető legmagabiztosabban add elő. Felelés kezdetekor szépen mondd el, mi a témád, és mondd el a feleleted vázlatát! (A következőkben erről és erről szeretnék beszélni. Elsősorban ezt meg ezt említeném meg, majd rátérnék erre meg erre) Már ezért fogsz pontot kapni, hidd el!
19/L - egy holnap érettségiző, semmit nem tudó, de önmagában bízó lány :))
Köszönöm 19/L :) Bemegyek holnap és ha mást nem is, de a kilincset biztosan elérem :))
Köszönöm a bíztatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!